Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha a karácsonyi hangulatban is belehallgatnak műsorunkba. 2024. december 25-én, szerdán este, az ismétléskor, szombaton 14 órától, ezután pedig a Lakihegy Rádió hangos archívuma segítségével bármikor fontos ügyeinkről szóló gondolatcserélő műsorunk, a Sziget Szelet XVI. évfolyamának 52. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Sietek előre kijelenteni: mai témánkkal egyáltalán nem ünneprontó szeretnék lenni, hanem éppen ellenkezőleg, a célom az, hogy mindenki zavartalanul, jó kedvvel, jó közérzettel töltse az ünnepek idejét és mindez megmaradjon később is. A magyar konyha méltán híres gazdag ízvilágáról, a magyar háziasszonyok utolérhetetlen ügyességéről, tudásáról, amellyel csodálatosan finom falatokat varázsolnak az ünnepi és hétköznapi asztalra, a bökkenő csupán az, hogy mai világunkban egyre szaporodik azok száma, akik egészségügyi okok miatt kirekesztődnek a kulináris élvezetekből. Az orvosok azután a világ legtermészetesebb módján elkezdenek tiltani ettől is, attól is – pedig mindez megelőzhető. Egyszerű a módszer: nem lemondani kell a finomságokról, hanem részben mértéktartóan kell élni velük, részben az alapanyagokkal a korábbinál sokkal óvatosabban kell bánni és – igazán ilyenkor kell a háziasszonynak elővenni minden tudását. Ha általában vigyázunk magunkra, akkor az ünnepi étkezések alkalmával egy kicsit lazíthatunk a nadrágszíjon, nem lesz belőle nagy baj akkor sem, ha történetesen cukorbetegről van szó. Esetükben különösen fontos a körültekintés annak érdekében, hogy megmaradjon a jó hangulat, ne kelljen orvosi segítségért szaladni. Sok ötlet, tanács azért hangzik majd el, hogy bebizonyosodjon: a cukormentes étel is lehet nagyon finom ünnepnap és hétköznap egyaránt. Jöjjenek velem, induljunk együtt a konyhába!
A Gastland M0 Étterem, Hotel, és Konferenciaközpont Budapest közelében az M0-ás autóút 19. kilométernél a Csepel, Szigetszentmiklós lehajtónál található. A hotel 40 légkondicionált, tv-vel, telefonnal, minibárral felszerelt szobával rendelkezik. A szállodához tartozó Frézia a’la carte étteremben és az önkiszolgáló „All you can eat” étteremben magyaros és nemzetközi ételekből választhatnak.
A szálláson és a vendéglátáson kívül különböző méretű rendezvénytermekkel rendelkezünk, ahol 10-200 főig biztosítunk helyet céges rendezvényeknek, konferenciáknak, családi eseményeknek, esküvőknek.