Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2019. május. 21. kedd van, Konstantin napja.


Slágeremlékek

Ezen a hétvégén egy kis autózásra, motorozásra invitálom a sebesség de főként a régi zene megszállottjait. Már a műsor elején forognak a kerekek Billy Vaughn és Caretnina Valente segítségével, Jean and Dean egy kis kétüléses kocsit vezet, Mike Barry bemutat egy híres Cadillac-ot és egy fekete Mustang-ot, Brigitte Bardott aki egy Harley Davidson-non érkezik a Lakihegy Rádió stúdiójába szombaton 15 óra után. Sztártörténetünk a Hot Chocolatte énekeséről, Errol Brown-ról szól. A műsort Hank C. Burnette szédületes gitárszólója zárja. (559.)

2019, május 4
Hanganyag:

Tari Viktor a Slágeremlékek szerkesztője április utolsó szombatján néhány mézes, mázos dallal kedveskedik és többek közt lejátssza Bobby Goldsboro Honey című 1968-as slágerét, Pee Wee Hunt egy Fats Waller számmal vesz részt a műsorban, amelynek címe Honeysuckle rose. Ennek felújított változatát Lee Hazlewood énekli, Lorne Greene dala pedig egy vadnyugati fenegyerekről, Ringóról szól. A szombati műsort a nyolctagú Dustbowl Revival együttes zenés vallomása zárja Honey I love you címmel. (558.)

2019, április 27
Hanganyag:

A Slágeremlékek szombati adásában olyan előadók szerepelnek, akik követve a zenei irányzatokat, képesek voltak azokat követve, hogy úgy mondjam talpon maradni. Wanda Jackson a countryt lecserélte a rock and rollra, Brenda Lee a rock and rollt a countryra és a musical-ra, Louis Prima pedig megpróbálkozott korántsem eredménytelenül a twisttel. A műsor második részében több dal is elhangzik Honey címmel, lévén e szó több jelentéssel rendelkezik. Az Egy csepp méz című dalt például Lenny Welch előadásában hallhatjuk. (557.)

2019, április 20
Hanganyag:

Ezúttal egy kis zenetörténeti összeállítás a rock and roll születésének évfordulója alkalmából. Ez a korszakváltó zene 1954 április 12.-én kezdte azóta is tartó diadalmenetét, miközben többször átalakult, de megőrizte népszerűségét. Természetesen megszólalnak az egykori, a már kezdetekkor ismert számok és előadóik, többek közt Chuck Berry, Little Richard és Jerry Lee Lewis és magától értetődően felhangzik Bill Haley Rock around the clock című száma is. A közel egy órás rock történeti előadást az Electric Light Orchestra felvétele zárja, mert szerintük is a Rock and roll a király. (556.)

2019, április 13
Hanganyag: