Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. augusztus. 18. szombat van, Ilona napja.


Slágeremlékek

Tari Viktor vagyok a Slágeremlékek 520.-ik adását teszem ezúttal láthatóvá, azaz bocsánat hallhatóvá, amely a szemekről szól. A szem ugyanis, mint tudjuk a lélek tükre, egyúttal slágerek témája is. Hallhatunk dalt a fekete, a barna és a kék szemekről. Ez utóbbit Steve Lawrence énekli. Nem minden ok nélkül hangzik fel a Különben dühbe jövünk című film közismert slágere az Oliver Onions előadásában. A szemekről készült összeállítás végén egy Tigris csukja be szemeit a Survivor dala szerint. (520.)

2018, augusztus 4
Hanganyag:

Tari Viktor vagyok a Slágeremlékek szerkesztője és műsorom az eddigiektől eltérő összetételű változatát ajánlom meghallgatásra. Ebben egy több, mint 100-éves zeneszám hangzik fel jó néhány feldolgozásban. Ez Nick La Rocca Tiger Rag című eredetileg dixieland száma, amely többek közt Mary Ford, Louis Armstrong és Imelda May előadásában is megszólal. Sztártörténetünk, Jeff Beckről szól, aki a Love is blue című dal gitárváltozatát játssza. A heti műsort a Shadows jubileumi koncertjének száma zárja. (521.)

2018, július 28
Hanganyag:

Tari Viktor vagyok, aki a szombati Slágeremlékek című műsorát ajánlja a régi zenét kedvelőknek. Bizet Torreádor indulója indítja a változatos zenei összeállítást, majd néhány matador folytatja, és színre lép Nero az ő Gladiátoraival, hogy cirkuszi hangulatot teremtsen arra a néhány percre, amíg elhangzik a Ha ha mondta a bohóc című egykori Manfred Mann sláger újabb változata a Yardbirds felvételéről. Sztártörténetünk a közelmúltban 75 éves korában elhunyt Garry Goffinról szól legismertebb slágerének felidézésével. Végül a Beatles Lucy az égben a gyémántokkal című 1967-es dala zárja a Slágeremlékek most szombati adását. (518.)

2018, július 21
Hanganyag:

Tari Viktor vagyok a Slágeremlékek szerkesztője és most szombati adásomban olyan dalokat mutatok be, amelyeket napjaink slágereként ismerünk, de eredeti változataik jóval régebbiek. Némelyek már fél évszázaddal korábban ismertek voltak. Hallhatjuk Eddie Cochran Sommertime Blues című számát Alan Jackson előadásában, a Buona Sera Bad Manners féle változatát, a Wheater Girls pedig Ray Charles 1961-es dalának 2000-ben sikert aratott feldolgozását. A Slágeremlékek szombati adását Bert Weedon Odalenn Délen című slágere zárja. (517.)

2018, július 14
Hanganyag: