Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2019. március. 19. kedd van, József napja.


Győztes búcsú az ősztől!

2014, november 23 - 12:10

Hatalmas küzdelmet hozott a Szeged elleni mérkőzés, amelyet végül Bonifert Péter góljával 1-0-ra tudott megnyerni az SzTK-Erima.

Kemény téli időben került sor az összecsapásra. A 12. percig kellett várni a találkozó első helyzetére, ekkor Kvekveskiri szabadrúgására érkezett középen remekül Kollega, akinek a lövését azonban Belecan magabiztosan hárította. Ezt követően Oláh révén kétszer is ziccerbe került a hazai együttes, de a rutinos támadó egyszer sem tudott túljárni Sánta András eszén. A 40. percben Kollega iramodott meg a bal oldalon, majd középre passzolta a labdát, a második hullámban érkező Bonifert pedig kapura lőtt, a kísérletet azonban blokkolni tudták a szegediek. A játékrész hátralévő részében már nem kerültek veszélybe a kapuk.

A második félidőt mindkét együttes cserével kezdte, Székely Tibor Pollák helyére Benkő-Bírót, Nyilas Elek pedig Hegedűs helyére Pászkát küldte be. Öt perc telt el a szünet után, amikor Oláh újfent remek labdát kapott a leshatáron, ám Sántával szembeni párharcát ezúttal is a miklósi portás nyerte. Az 58. percben aztán az SzTK megszerezte a vezetést. Kollega Krisztián tört előre a bal szélen, majd az alapvonalról centerezett, a középen érkező Bonifert Péter pedig kíméletlenül a léc alá bombázott. (0-1) A gól után egyre nagyobb energiákat kezdett el mozgósítani támadásban a Szeged, de a vendég miklósiak fegyelmezetten őrizték előnyüket. Egyszer-egyszer azért megindultak előre, a 72. percben Fekete küzdött nagyot a jobb oldalon majd középre tekert, az érkező Szepessy azonban már nem tudta kapu felé irányítani a labdát. Tíz minutummal a vége előtt megszerezhette volna az egyenlítő találatot a Szeged 2011, de Nazsa játékvezető érvénytelenítette a gólt. Kéri beadására érkezett Germán, a labda végül Oláhról pattant a hálóba, a partjelző ekkor emelte a zászlaját. A következő hazai próbálkozásra se kellett sokat várni, Manga tüzelt mintegy 25 méterről, a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot. Három perccel a vége előtt Pászka is távolról kísérletezett, de ő se tudta eltalálni Sánta András kapuját. Egy perccel később Fekete indította remek ütemben a csereként beálló Szinit, a fiatal támadó azonban elvétette a vendégek ziccert. A hosszabbításban már nem alakult ki újabb helyzet, viszont a játékvezető időhúzás miatt kiállította Fekete Ádámot. Az eredményen azonban ez már nem változtatott, Székely Tibor vezetésével megszerezte első bajnoki győzelmét az SzTK.

Szeged 2011-Grosics Akadémia-SzTK-Erima 0-1 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, vezette: Nazsa Tamás
Szeged 2011: Belecan – Szabó P. (Germán 60.), Markovic, Tóth B., Mészáros M. – Máté, Zelenyánszki – Kéri, Hegedűs (Pászka 46.), Fitos (Manga 68.) – Oláh L.
SzTK-Erima: Sánta – Puskás, Kornis, Tóth F., Pollák (Benkő-Bíró 46.) – Barna, Kvekveskiri – Bonifert (Hevesi-Tóth 68.), Szepessy, Kollega (Szini 80.) – Fekete
Gólszerző: Bonifert a 58. percben
Kiállítva: Fekete Ádám a 92. percben (időhúzásért)

Nyilatkozatok:
„Sok minden akadályozott minket a mai napon, a pálya sem volt ideális állapotban. Ellenfelünk védekezésre rendezkedett be, agresszív, helyenként durva játékkal álltak elő, de erre számítottunk is. Meg voltak a saját lehetőségeink, amikkel eldönthettük volna a meccset, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel.” – nyilatkozta Nyilas Elek a lefújást követően.

„Mindig a három pont megszerzésére készülünk, de már egy ponttal is elégedettek lettünk volna. Hallatlanul akartunk a mérkőzésen, ezért úgy érzem, hogy rászolgáltunk a három pontra. Helyes úton járunk, nagyon kellett nekünk ez a győzelem. Nagyon jó csapatot tudtunk ma legyőzni, további sok sikert kívánok a Szegednek. Külön szeretném megköszönni Borsos Vilmosnak a munkáját, hiszen Sánta Andris neki köszönhetően meccsben tudott tartani minket.” – összegezte a találkozót Székely Tibor.
Forrás: sztkfutball.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!