Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha az ünnepi előkészületek idején is figyelnek műsorunkra - a Sziget Szelet XV. évfolyamának 50. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Egy héttel ezelőtt a szigetszentmiklósi Álomszigetben jártunk annak érdekében, hogy különleges, cukormentes édességeket mutassunk be – most a cukormentes konyha bemutatása következik. Ne receptgyűjteményre gondoljanak, hanem arra, hogy egy szigetszentmiklósi dietetikus segítségével az ünnepi ételek elkészítéséhez és elfogyasztásához kapnak majd segítséget. A beszélgetés végén pedig néhány tévhitet is szeretnénk eloszlatni azért, hogy zavartalan örömmel élvezhessék az egészséges módon megfőzött-megsütött finom falatokat. A magyar konyha méltán híres gazdag ízvilágáról – nem lemondani kell erről, hanem mértéktartóan élni az ügyes háziasszonyok által az asztalra tálalt finomságokkal. Az orvosok gyakran tiltanak – ezt sem szabad, azt sem szabad, pedig nem kell ide eljutni. Ha általában vigyázunk magunkra, akkor az ünnepi étkezések alkalmával egy kicsit lazíthatunk a nadrágszíjon, nem lesz belőle nagy baj akkor sem, ha történetesen cukorbetegről van szó. Sok ötlet, tanács az ő kedvükért és a nekik sütő-főző háziasszonyok számára hangzik majd el, bebizonyítandó, hogy az egészséges vagy cukormentes étel is lehet nagyon finom. Jöjjenek velem, induljunk együtt az ünnepekre készülődő konyhákba!
Elhivatottság, rugalmasság!
Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.
Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.
https://www.facebook.com/BorbelyTuzep
Várjuk szeretettel!