Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 13. hétfő Szervác napja van.
Csak itt látható! (1) 2023. augusztus 2.
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2023-08-02

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha meghallgatják a műsort. 2023. augusztus 2-án, szerdán 20 és az ismétléskor, szombaton 14 órától a térség érdekességeiről, különlegességeiről szóló összeállítás, a Sziget Szelet XV. évfolyamának 31. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Tetszik, nem tetszik, de beléptünk az augusztusba, ami azt is jelenti – sajnos -, hogy bandukolunk kifelé a nyárból. Az előttünk levő hét végére a meteorológusok esőt, zivatart, lehűlést jósolnak, persze azért sokan reménykedünk, hogy megmutatja még a nyár a szebbik arcát. Augusztusra már jórészt elfogytak a programok, ki-ki hazajött a kiválasztott táborból, a külföldi és hazai vizeken való kalandozás is befejeződött, elkövetkezik vagy már elkövetkezett a pillanat, amikor az emberfia tenyerébe hajtja a fejét és eltöpreng: előttem az egész nap, hova menjek, mit csináljak? Ebben szeretnénk segíteni az elkövetkezőkben. Van, pontosabban volt itt nálunk egy legendás gyár, amely többek között Szigetszentmiklós életét is meghatározta évtizedeken keresztül: a Csepel Autógyár. Egykori területén ma már sok vállalkozás működik, de a hajdani átvevő csarnokban, vagyis ahol a megrendelők megkapták a korábban kiszemelt járművet, itt maradt egy darab a gyáróriásból. Aki még nem járt itt, nem is tudja, mit hagy ki - kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt érdemes egy hétvégén felkerekedni és az előzetes egyeztetés után megcsodálni az itt gyártott, a gyűjtők által megőrzött és szinte újjá varázsolt, ma is működőképes különféle teherautókat, motorokat, katonai járműveket. A tárlatvezető, Békés György, ma már mindenki számára Gyuri bácsi első és egyetlen munkahelye itt volt, itt kezdett el dolgozni és innen ment nyugdíjba, érthető, hogy nagy kedvvel, szívesen és a személyes tapasztalatok biztonságával kalauzolja az érdeklődőket a járművek között sétálva. Sok érdekességet mesél minden alkalommal – kifogyhatatlan tárháza a hajdani nagyüzemről szóló, régi és új történeteknek. Bevezető műsorunk végén majd az ő telefonszáma is elhangzik, és a Sárgaház honlapjáról is megtudhatják. Jöjjenek velem, ismerkedjünk meg együtt először Gyuri bácsival, utána pedig a járművekkel - remélem, műsorunk hallgatása kedvet teremt egy személyes látogatáshoz!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink