Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 29. hétfő Péter napja van.
Változtatási tilalmat rendelt el Dunaharaszti
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó

Dunaharaszti város képviselő-testülete rendkívül nagy jelentőségű döntést hozott meg május 31-én tartott ülésén: változtatási tilalmat rendelt el Dunaharaszti több, pontosan lehatárolt területén, ott, ahol a beépítések mértéke sürgős beavatkozást igényelt.
Ez azt jelenti, hogy a megjelölt területeken, városrészekben a Helyi Építési Szabályzat szükségessé vált módosításáig, de legfeljebb 3 évig semmilyen építkezés, építési beruházás nem kezdődhet meg.

A korlátozás azért vált indokolttá, mert az elmúlt években az építési jogszabályok megváltozása, például az egyszerű bejelentéses építkezés, az állami lakásépítési ösztönzők, családtámogatások, valamint az agglomerációs települések, köztük Dunaharaszti népszerűségének növekedése olyan betelepülési hullámot okozott, amelyet a város nem bír tovább elviselni és kiszolgálni. Az építéshatósági hatáskör immár 10 éve nem a városnál van, hanem a kormányhivatalnál, és az önkormányzat tapasztalata az, hogy az engedély nélküli, illegális építkezések száma is megnőtt. A beruházók által végrehajtott ingatlanfejlesztések, jellemzően a társasházak nagy száma megváltoztatja a városképet, jelentősen megnöveli a gépkocsik számát, zsúfolttá téve a közlekedést, parkolási problémákat is okozva. Az óvodák, bölcsődék, iskolák, az egészségügyi és szociális intézmények állandó bővítésre szorulnak, sokszor helyhiánnyal küzdenek. A közmű-infrastruktúra a teljesítő képességének határán jár.
A tilalom elrendelésén túl Dunaharaszti képviselő-testülete haladék nélkül hozzálátott a Helyi Építési Szabályzat átfogó, részletes módosításának, ami előreláthatóan körülbelül egy évet vesz igénybe. Ez a munka a település összes lakóövezetére kiterjed, és mindenhol szigorításokat fog tartalmazni, nemcsak a változtatási tilalommal érintett, úgynevezett „forró pontokon”. Ezzel az a cél, hogy csökkentsék a lakásszámot, megelőzzék a további parkolási problémákat, és kiterjedt családi házas övezeteket jelöljenek ki, ahol megtiltják további társasházak építését, megőrizve Dunaharaszti élhetőségét. A rendkívül sikeres Bezerédi Sportpark mintájára új köztereket hoznak létre a város több pontján, növelni szándékoznak a sport- és szabadidős létesítmények számát. Mindehhez az kell, hogy a minimálisra szorítsák le a városba történő további betelepülést.
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

A Csepel-sziget élményszigete, a termálvíz és a Kevei Gyógyvíz egész éves ölelésében:

Aqua Land Ráckeve - Élmény minden cseppjében!

 

Gyógyászat

Wellness

Szaunakultúra

Strand

Szállás

 

Az Aqua Land komplexuma, közel 5 hektáros területen, kültéren és beltéren egyaránt biztosítja a termálvíz és a gyógyvíz adta gyógyító és termális élményeket, Vendégei számára.

Egyes részlegeink állandó, más részlegeink időszakos üzemeltetésével biztosítjuk az évszaknak megfelelő komplex, gyógyító-, és wellness élményeket. Az utó-, és előszezonban fedett részeink üzemelnek - Fedett Fürdő, Vitál Központ, Masszázsvilág, III. számú kültéri gyógyvizes medence, I-es kültéri termálvizes élménymedence (péntek és szombat esténként vízi mozival)  - , főszezonban kiegészül a szabadtéri stranddal és a kapcsolódó egységekkel. Szálláshelyeink - Thermal Camping és Faházas Villapark - egész éves nyitva tartással és fürdőnk szolgáltatásaival várják a hozzánk látogatókat.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/aqualand.rackeve

https://www.facebook.com/thermalcampingaqualand

www.aqua-land.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink