Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 29. hétfő Péter napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel nap best of! Lakihegy Rádió
A víz szépsége 2023. május 24.
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2023-05-24

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha bennünket hallgatnak a szárazföldön – rögtön kiderül, hogy miért fogalmaztam így. 2023. május 24-én, szerdán 20 és az ismétléskor, szombaton 14 órától a térség fontos és érdekes ügyeiről szóló beszélgetős műsorunk, a Sziget Szelet Xv. évfolyamának 21. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. A Kis-Duna mentén sokan hallhatták a folyó egyik végét lezáró Kvassay-zsilip nevét – idézzük először azt, hogy ki a névadó. Kvassay Jenő 1850-ben született Budán. A pesti műegyetemen folytatott gépészmérnöki, majd a Magyaróvári Magyar Királyi Gazdasági Akadémián mezőgazdasági és vízmérnöki, ezután Párizsban mérnöki tanulmányokat. A vízügyi szolgálat működését Franciaországban és Németországban ismerte meg a gyakorlatban. Hazatérve 1878-ban megbízást kapott az általa javasolt mezőgazdasági–vízügyi szolgálat megszervezésére. 1891-ben a vízügyi igazgatás egységes irányításának szerveként létrehozott Országos Vízépítési Igazgatóság vezetője lett, innen vonult nyugállományba 1918-ban. A szervezet működési köre kiterjedt a belvízrendezésre és -lecsapolásra, az öntözésre, a mederrendezésre és a vízmosás-megkötésre, a halászati ügyek felügyeletére. Kvassay nevéhez fűződik a vízjogi törvény megalkotása, kezdeményezte a balatoni kikötők és a csepeli szabadkikötő megépítését és szorgalmazta a dunai vízi közlekedés fejlesztését. 1919. június 6-án hunyt el Budapesten. Négy évtizeden át a magyar vízügy legfőbb irányítójaként működve új korszakot hozott a magyar vízépítés történetében, méltán őrzi nevét a kis és nagy Dunát összekötő Kvassay-zsilip. Mindebből már sejthető, hogy képletesen vízre, pontosabban csónakba szállunk a mai műsorban. Miért csak a szárazon hallgassanak bennünket? Mert nincs bántóbb, mint amikor a vízi világ nyugalmát, a gazdag élővilág ezernyi hangját durván szétvágja egy slágernek mondott üvöltő zeneszám vagy egy vihogó műsorvezető. A természetben figyeljünk a természetre és igyekezzünk nem megzavarni megszokott rendjét. A kajak szerelmese vagyok – alig van szebb, mint csendben evezni egy olyan csodálatos szépségű világban, mint a Kis-Duna. Megkezdődött a vízi idény, már kinyitott a Szigetszentmiklósi Kajak-Kenu Egyesület csónakháza, ahol ki-ki kedvére válogathat a kajakok és kenuk között. A télen történtekről és a nyári tervekről beszélgetünk Vígh Gézával, az egyesület vezetőjével – jöjjenek velünk, képletesen üljünk együtt a csónakba, de csöndben, ne verjük fel a szárcsákat, kacsákat, hattyúkat!   

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink