Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 02. csütörtök Zsigmond napja van.
"Tűzre-vízre vigyázzatok!" 2023. május 17.
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2023-05-17

Köszöntöm a hallgatókat és köszönöm, ha ránk figyelnek kora reggeltől késő estig. 2023. május 17-én, szerdán este és az ismétléskor, szombaton 14 órától a térség életéről szóló beszélgetős műsorunk, a Sziget Szelet XV. évfolyamának 20. számát hallgatják, a szerkesztő-műsorvezető, Haeffler András vagyok. Egy nagyon fontos hivatás hétköznapjaival ismerkedhetnek meg a mai műsorban: a katasztrófavédelem, ezen belül is a tűzoltóság mindennapjairól beszélgetünk. A mögöttünk hagyott tél a szokásosnál enyhébb volt, de azért előfordultak olyan esetek, amikor szükség volt a közbeavatkozásukra és előttünk a nyár, amikor biztosan többször találkozhatunk majd a tűzpiros vonuló, szirénázó szerkocsikkal. Egykoron az éjjeliőr, miközben járta egy-egy település sötétbe borult utcáit, időnként nagy hangon figyelmeztette a pihenőket: „Tűzre-vízre vigyázzatok, Le ne égjen a házatok!” Most is szükség van a mai korhoz illő formában a hasonló figyelmeztetésre, mert az új kor új veszélyeket rejt magában. Például a kívülálló nem is gondolná, hogy a gombamód szaporodó hatalmas üzem- és raktárcsarnokok a tűzoltók számára is új kihívásokat jelentenek, vagy az utakon gyarapodó elektromos autók is képesek kigyulladni egy balesetnél és nem lehet őket úgy oltani, mint a benzines kocsikat. Vannak, persze, visszatérő gondok is, mint például az út melletti árkok eldugítása a hanyagul beléjük hajigált szeméttel, PET-palackkal – a hirtelen lezúduló eső ilyenkor inkább a házak pincéi felé veszi az irányt, munkát adva a tűzoltóknak és a helyreállítással felesleges kiadást okozva a tulajdonosoknak. Egy-egy ilyen műsor ideje kevés arra, hogy az összes veszélyforrást felsoroljuk, de egy-egy évszakban a legfontosabbakra felhívjuk a hajdani tűzőrök kései utódaiként a figyelmet. Jöjjenek velem, induljunk együtt a katasztrófavédelem illetékes vezetőjével, Rózsa Gábor tűzoltó alezredessel térségi veszély-elhárító körútra!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink