Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia napja van.
Mozaik (január 10.)
Elválasztó
LAKIHEGY RÁDIÓ - HELYBEN VAGYUNK
Elválasztó
2021-01-26

Az előttünk levő héten, január 12-én van a doni katasztrófa 78 éves évfordulója. Mínusz negyvenfokos hidegben, 1943. január 12-én hajnalban indult meg a nagy erejű szovjet támadás a Don mellett folyamvédelemre berendezkedett 2. magyar hadsereg ellen. A fegyverzetben és ruházatban rosszul felszerelt, hiányosan kiképzett és gyengén vezetett magyar katonák csak néhány napig tudtak ellenállni a számbelileg, felszereltségben és fegyverzetben egyaránt túlerőben lévő ellenség rohamának. Hadtörténészek szerint a kilátástalan helyzetben tanúsított hősiességükről csak a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni. Parancsuk az utolsó emberig való kitartás volt! Megtették, aztán meghaltak! Emlékezzünk kegyelettel rájuk. Vannak olyan kutatók, akik szerint ennek 2. magyar hadseregnek a frontra küldése a legnehezebb  országvezetői döntések közé tartozott. Nem hanyagságról, felelőtlenségről volt szó, hanem a jövőről. A II. világháborús vereség már előrevetítette árnyékát, ugyanakkor még harcban álltunk, mint később kiderült, kiugrási lehetőség a német hadsereggel a hátunkban nem volt, ezért egyes féltve őrzött levéltári anyagok szerint kiküldték ugyan kényszerűségből és időhúzásból a II. magyar hadsereget, de a lehetőség szerint egészséges, erős, katonaférfiak nélkül. Arra gondoltak: a háború után sokkal inkább szükség lesz rájuk az ország újjáépítésében és a megfogyatkozott népesség gyarapításában, maradjanak inkább itthon. Persze, a kommunista történetírásban sokkal egyszerűbb volt kígyót-békát kiáltani az ország korábbi vezetőire és az évtizedek során már ez ment át a köztudatba és ezért az évforduló tájékán mindig összecsapnak a történészek - de ez már semmit nem változtat a történelmen. Ennyit bevezetésként és következzék a tartalomjegyzék. A szigetszentmiklósi Aries az első -  fontos változásra hívja fel a figyelmet a cég szakembere. Görögországba indulhat majd az, aki megnyeri az Országos Bűnmegelőzési Tanács vetélkedőjét - a többit elmondja a testület kommunikációs igazgatója. Nagyon fontos manapság, hogy vigyázzunk az egészségünkre, az immunrendszerünkre - de nem tablettával, hanem gyümölcscsel. Ehhez kapnak majd ötleteket. Sok időt töltünk mostanában a négy fal között - egy méltatlanul elfeledett sport vagy játék révén remekül lehet múlatni az időt kisebbnek és nagyobbnak. A szigetszentmiklósi Hungaricum Gombfoci Múzeum friss híreit hallhatják. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház igazgatója fejezi be a mai műsort: arról beszélgetünk, hogy milyen programok valósíthatók meg és mire készülnek. 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink