Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 27. hétfő Hella napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel tegnap! Lakihegy Rádió
Születésnapos a Gyerebeház
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Születésnapos a Gyerebeház
Elválasztó

Dunaharaszti Város Önkormányzata 2023 áprilisában nyitotta meg a Batthyány utca 2. alatt a Gyere Be Ház kapuit, amelynek mottója: A kamaszok lelki egészsége közös jövőnk záloga.

2024. április 12-én, péntek délután hatalmas torta várta a gyerekeket, bográcsban főtt a pörkölt, lufik díszítették a tavaszi kertet. Nagyon sokan eljöttek, hiszen a Gyere Be Ház hamar népszerű lett a haraszti tinik körében. Nem ritka, hogy 30-40 gyerek is részt vesz egy-egy péntek délutáni alkalmon, ahol várja őket a pingpong, a csocsó, a rexasztal, az üdítő, a szendvicsek, a társasjátékok, a babzsákok. Azt mondják: itt nem kell álarcot viselni, önmagunk lehetünk. A 13-18 éves korosztályt célzó közösségi tér célkitűzése az volt, hogy a gyerekek péntek délutánonként biztonságos, ugyanakkor oldott légkörben együtt lehessenek este nyolcig. Ha kedvük van, beszélgethetnek az ott jelen lévő felnőttekkel is, akik között szociális munkás, pedagógus, iskola védőnő, pszichológus, önkéntes segítő egyaránt jelen van, és szervezett programot is kínálnak a gyerekeknek, például kézműveskedést, csoportfoglalkozásokat, filmklubot, beszélgetéseket. A ház szakmai vezetője Hamar János, addiktológiai konzulens. Több mint egy évvel ezelőtt az Önkormányzat őt kérte fel arra, hogy fogja össze a szakmai munkacsoportot, akik dr. Válóczi-Hirják Gabriella aljegyző kezdeményezésére és részvételével arra vállalkoztak, létrehoznak egy kamasz-közösségi helyet a Dunaharaszti Kábítószer-ellenes Fórum keretein belül. Az elmúlt hónapokban híre ment a Gyere Be Ház sikerének, így már más települések, budapesti kerületek is eljöttek tanácsot kérni Dunaharasztira, hogyan is kell életre hívni egy ilyen kezdeményezést. Ahogy Hamar János személyes Facebook oldalán fogalmazott: „Egy évvel ezelőtt indultunk egy álommal a szívünkben: létrehozni egy olyan központot, ahol a fiatalok támogatást és közösséget találhatnak a józansághoz, egy őszinte, elfogadó és baráti közösségben. Ma, az első születésnapunk alkalmából boldogan ünnepeljük, hogy ez az álom valóra vált!”
Fotó: Tóth Gábor/dho

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Csepel-sziget élményszigete, a termálvíz és a Kevei Gyógyvíz egész éves ölelésében:

Aqua Land Ráckeve - Élmény minden cseppjében!

 

Gyógyászat

Wellness

Szaunakultúra

Strand

Szállás

 

Az Aqua Land komplexuma, közel 5 hektáros területen, kültéren és beltéren egyaránt biztosítja a termálvíz és a gyógyvíz adta gyógyító és termális élményeket, Vendégei számára.

Egyes részlegeink állandó, más részlegeink időszakos üzemeltetésével biztosítjuk az évszaknak megfelelő komplex, gyógyító-, és wellness élményeket. Az utó-, és előszezonban fedett részeink üzemelnek - Fedett Fürdő, Vitál Központ, Masszázsvilág, III. számú kültéri gyógyvizes medence, I-es kültéri termálvizes élménymedence (péntek és szombat esténként vízi mozival)  - , főszezonban kiegészül a szabadtéri stranddal és a kapcsolódó egységekkel. Szálláshelyeink - Thermal Camping és Faházas Villapark - egész éves nyitva tartással és fürdőnk szolgáltatásaival várják a hozzánk látogatókat.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/aqualand.rackeve

https://www.facebook.com/thermalcampingaqualand

www.aqua-land.hu

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink