Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 27. hétfő Hella napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel tegnap! Lakihegy Rádió
Levegőminőség-vizsgálat Dunaharasztiban
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Levegőminőség-vizsgálat Dunaharasztiban
Elválasztó

Új levegőminőségmérő készülékeket kaptak a dunaharaszti bölcsődék és az óvodák. A Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Egyesület éghajlatvédelmi és lakossági égetés szakcsoport koordinációjával szerezte be Dunaharaszti önkormányzata a modern eszközöket, amelyek adatait szoftveres támogatással nyílt, nemzetközi internetes adatbázis rögzíti hamarosan.
 

A készülékek PM1, PM2.5, PM4, PM10, azaz különböző méretű szálló porszemcsék, nitrogén-oxidok, illékony szerves vegyületek, hőmérséklet, nyomás, páratartalom mérésére szolgálnak, tájékoztató jelleggel.
A wifire csatlakozó, projektalapú levegőminőség-mérő készülékek úgynevezett „citizen science”, vagyis aktív állampolgári mérőhálózathoz illeszkedő eszközök. A Luftdaten, egy németországi civilekből álló csoport kezdeményezte elsőként a készülékek elterjesztését Európában. A környezetvédelem egyik legfontosabb eleme a levegőminőség mérése. A mérőkészülékekkel Dunaharaszti csatlakozott egy fontos, nemzetközi környezetvédelmi közösséghez, és a Levegő Munkacsoporttal továbbra is szakmai kapcsolatban marad.

Fotó: Tóth Gábor/dho

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink