Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. július 27. szombat Olga napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Reggeli Szendi Hajn... Lakihegy Rádió
Közmeghallgatást tartott a Képviselő-testület
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Közmeghallgatást tartott a Képviselő-testület
Elválasztó

Február 19-én tartotta meg Dunaharaszti Város Képviselő-testülete a József Attila Művelődési Házban az idei évi közmeghallgatást. Mint minden évben, idén is a költségvetés elfogadása előtt adott arra lehetőséget ez az alkalom, hogy az itt élők felszólaljanak a számukra fontos ügyekben. Bár a jogszabály ezt idén már nem tette kötelezővé, Dunaharaszti, tartva magát a hosszú évtizedes hagyományokhoz, meghívta az itt élőket a közmeghallgatásra, ahol mindenki szót kapott, aki szeretett volna.
Dr. Szalay László ismertette a közmeghallgatás célját, az idei költségvetés számszaki adatait: a főösszeget, az adóbevételeket, ezen belül az iparűzési adóbevételt, valamint az abból származó szolidaritási adóbefizetési kötelezettséget. A város polgármestere a Haraszti aktuális című, dunaharaszti önkormányzati híradónak, amely teljes terjedelmében megtekinthető a város YouTube csatornáján, elmondta, hogy a költségvetés megalkotása jó úton halad.

Dr. Szalay László elmondta, hogy az önkormányzat a jogszabályban előírt kötelező feladatain kívül, például minden városi intézmény fenntartása, állagmegóvása, felújítása, bérek kifizetése, szociális és kulturális feladatok, közutak, közvilágítás, köztemető, játszóterek, parkok, zöldfelületek fenntartása, számos önként vállalt feladatot is ellát, amire az idei évben is lesz pénz. Ilyenek például a dunaharaszti gyermekek és felnőttek ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatai, a szociális és egészségügyi ellátórendszer, vagy az ingyenes helyi buszjáratok.
A 2024-es évben lehetősége van arra a Képviselő-testületnek, hogy befejezze azt a ciklustervet, amit 5 évvel ezelőtt elhatározott. Megépül a Paál László utca teljes hosszában, elkészülnek a Dunaharaszti-Taksony közötti kerékpársávok, valamint komoly fejlesztés indul a Sport-szigeten, megújul a Csónakház, hamarosan leteszik a napközis tábor alapkövét, a teniszpálya közelében a holtág felett újra híd ível majd át, és vízparti játszótér is épül a családok örömére. Hamarosan gyermekeket fogad majd az új bölcsőde.
A felszólalók, kérdezők leginkább a fekvőrendőrök telepítése, illetve megszüntetése, a kerékpárosok érdekei, a járdaépítések, az utak és a vízelvezető rendszerek fejlesztései, javításai iránt érdeklődtek.
 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Gastland M0 Étterem, Hotel, és Konferenciaközpont Budapest közelében az M0-ás autóút 19. kilométernél a Csepel, Szigetszentmiklós lehajtónál található. A hotel 40 légkondicionált, tv-vel, telefonnal, minibárral felszerelt szobával rendelkezik.

A szállodához tartozó Frézia a’la carte étteremben és az önkiszolgáló „All you can eat” étteremben magyaros és nemzetközi ételekből választhatnak.

A szálláson és a vendéglátáson kívül különböző méretű rendezvénytermekkel rendelkezünk, ahol 10-200 főig biztosítunk helyet céges rendezvényeknek, konferenciáknak, családi eseményeknek, esküvőknek.

https://www.gastlandhotelek.hu/hu/m0/

https://www.gastlandbisztrok.hu/hu/m0/

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Porsche Inter Auto Hungaria

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink