Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. július 27. szombat Olga napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Sztárportré- Ismétlés Lakihegy Rádió
Később jönnek az új HÉV-szerelvények
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Később jönnek az új HÉV-szerelvények
Elválasztó

Csúszik az új HÉV-szerelvények beszerzése a Népszava híre szerint, ami érinti a Dunaharasztin átvezető HÉV-vonalat is. 

A MÁV által 2021-ben kiírt járműbeszerzési tendert eredménytelennek nyilvánították, és azóta se hirdettek újat. A HÉV szerelvények 50-60 évesek, javításokkal együtt is nehezen tarthatóak üzemben. A MÁV idén már kénytelen volt ritkítani a járatokat, mivel nem tud elegendő járművet forgalomba állítani. Így akkor is erős késésben lennének, ha már gyártanák a járműveket, de ettől még nagyon messze vannak. Egyelőre a tendert se írták ki, holott ennek lebonyolítása is elvisz legalább egy évet, ha nem többet, miközben a speciális vasúti járművek gyártási ideje 5-6 év is lehet. Így a minisztérium a 2021-2027 közötti uniós pénzügyi ciklus IKOP Plusz alapjának terhére valósítaná meg a beruházást. Csakhogy ennek projektlistáját már korábban elkészítették és jóváhagyták Brüsszelben, módosítani pedig csak a fővárosi önkormányzat hozzájárulásával lehetséges. A bérletek kölcsönös elfogadásáról szóló tárgyaláson pedig meg is egyezett ebben Lázár János és Karácsony Gergely, így új HÉV-szerelvények csak minimum 6 év múlva fognak üzembe állni.
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Márkafüggetlen szigetszentmiklósi szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Elhivatottság, rugalmasság! 

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

2021 júniusában egy új rendezvényhelyszínnel gazdagodott Szigethalom városa. A PLACC Szigethalom, a sokak által már ismert Vadaspark és Ifjúsági Élmény Tábor szomszédságában található.

A közel 1300 m2 –es kreatívan kialakított helyszín kiválóan alkalmas minden korosztály számára a szabadidő aktív eltöltésére.

Vannak, akiket a koncertek, a színházi előadások, a diszkók, esetleg a sportesemények vonzanak ide, mely programokra tavasztól őszig áll rendelkezésre a terület.

Programinformáció: https://placcszigethalom.hu/

A helyszínen található kresz park, gördeszka pálya és pump track pálya, melyet szívesen látogatnak családok, tizenévesek és baráti társaságok is.

A felnőttek szívesen használják a jó ízléssel kreált raklapkiülőket, ahol egy baráti csevej közben elfogyaszthatják a PLACC BÜFÉ változatos kínálatát.

A PLACCON tehát megtalálható minden, ami a kikapcsolódáshoz kell!

Kutyabarát helyszín.

PLACC... Ahol lazulhatsz!

https://placcszigethalom.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/placcszigethalom

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink