Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 21. vasárnap Konrád napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Slágeremlékek ismétlés Lakihegy Rádió
Illegális szennyvízbekötések Dunaharasztiban
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Illegális szennyvízbekötések Dunaharasztiban
Elválasztó

Kiderült, hogy szabálytalan csatorna-rákötések miatt kerül a csapadékkal kevert szennyvíz az utcákra Dunaharasztiban.

Az elmúlt évek hirtelen leesett, nagy mennyiségű csapadékkal járó esőzései során Dunaharaszti számos területén előfordult, hogy nem folyt el a szennyvíz, sőt egyes, mélyebben fekvő területeken csapadékkal kevert szennyvíz-kiöntés is tapasztalható volt. Ennek oka a csapadékvíz illegális bevezetése a szennyvíz elvezető rendszerbe, mint ahogy arra az Északdunántúli Vízmű Zrt.-nek az elmúlt időszakban többszöri ellenőrzése fényt derített. Az illegálisan a csatornába bekötött csapadékvíz bevezetések jelentős mértékben megterhelik a város szennyvízhálózatát, műszaki, közegészségügyi és üzemeltetési kockázatot jelentenek, valamint a szennyvíztisztító telep üzembiztonságát, tisztítási hatékonyságát is veszélyeztetik. Az illegális csapadékvíz-bevezetés miatt kialakuló szennyvízelöntés környezetszennyezéssel és fertőzésveszély kialakulásával jár, valamint a közösen használt tereken és a lakosság tulajdonában lévő ingatlanokban vagyoni kárt okoz. Dunaharasztin elválasztott rendszerű szennyvízcsatorna hálózat üzemel. Ezt azért fontos tudni, mert ez a rendszer kapacitásából és technológiájából adódóan kizárólag háztartási és előtisztított ipari szennyvíz befogadására, elvezetésére és megtisztítására alkalmas. A 2023. novemberétől 2024. februárig terjedő időszakban 1238 ügyfelét ellenőrizte az ÉDV Zrt., és több összekötés, ezáltal szabálytalanság feltárásra került.
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink