Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 27. hétfő Hella napja van.
Győrfi Pál tájékoztatott Dunaharasztiban
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Győrfi Pál tájékoztatott Dunaharasztiban
Elválasztó

Dr. Szalay László polgármester meghívására érkezett az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál Dunaharasztira, a József Attila Művelődési Házban megtartott lakossági fórumra. Az eseményen közel 70 érdeklődő gyűlt össze, akik fel tudták tenni kérdéseiket az országosan átalakított orvosi ügyeleti rendszerrel kapcsolatban, amelybe Dunaharasztit 2024. február elsejével vonták be. Voltak, akik írásban is elküldték kérdéseiket, de helyben is volt lehetőség a párbeszédre. A lakossági fórum moderátora, a dho szerkesztője, Berényi Attila tette fel azokat a kérdéseket, amelyeket a lakosok előre elküldtek.

Dr. Szalay László polgármester arra a kérdésre várta a választ, hogy mi az akadálya annak, hogy a korábban jól működő orvosi ügyeletet fenntarthatsa a város, ha arra egyébként erőforrást biztosítana, illetve a mentőállomás létrehozásával kapcsolatban mire számíthatunk. Dr. Szalay László felhívta a figyelmet arra, hogy mivel most a legközelebbi ügyeleti pont a Duna másik oldalán, Szigetszentmiklóson van, a Dunaharasztit környező települések ugyancsak tudnák használni a dunaharaszti ügyeleti pontot, tehát a haraszti infrastruktúra más települések lakóinak is biztonságot nyújthatna. Győrfi Pál elmondta, az új orvosi ügyeleti rendszer bevezetését egyéves előkészítő munka előzte meg. A szakemberek a települések lélekszámától, a korábban tapasztalt igénybevételtől függően, hosszú elemzések során alakították ki az új rendszert, amit egyébként minden egyes vármegyei bevezetésnél erős ellenállás fogadott a lakosság részéről, de a működés közbeni tapasztalatok szerint a rendszer megbízhatóan működik. Az új rendszer Pest vármegyében az első hétvégén nagyon erős terhelést kapott, sokan csak tesztelték a 1830-as telefonszám működését. Így fordulhatott elő az, hogy a telefonokat nem tudták felvenni, és esetleg késve kapta meg a választ vagy az ellátást az, akinek valóban szüksége lett volna rá. Hét közben, egyenletesebb terhelésnél a rendszer működött, nem voltak hiányosságok az eddigi tapasztalatok szerint. Győrfi Pál szerint nincs kőbe vésve az új rendszer, figyelik az adatokat, elemzik a tapasztalatokat, és finomhangolásra is lehetőség nyílik.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink