Elérkezett a farsang vége, hamvazószerdán, azaz február 22-én elkezdődik a húsvétig tartó Nagybőjt. Negyven naposnak mondjuk, pedig valójában negyvenhat naptári nap – a közbeeső vasárnapokat ugyanis az egyház nem számolja bele a bőjti napokba. A befejezés a húsvét előtti szombat, azaz Nagyszombat, április 8-a. Az emberek tekintélyes része nem tartja be szigorúan az előírásokat, talán már azt sem tudja pontosan, hogy melyek azok, mai műsorunkból azonban ez is kiderül. Emlékszem, gyermekkoromban nagyon vártam a szigorúan a templomon belül engedélyezett feltámadási körmenetet, mert utána hazatérve édesanyám asztalra tette a gondosan előkészített húsvéti sonkát a keménytojásokkal – amelyeket nagyon szerettem. Előtte nemcsak a vallási előírás miatt étkeztünk takarékosan, hanem azért is, mert gyűjtögetni kellett a pénzt a közelgő ünnepi vacsora akkoriban tekintélyesnek számító költségeire. Ma már messze az az élelmiszerekben és szabadságban egyaránt szűkös időszak, most más ok miatt van nehéz helyzetben a Kárpát-medence – nem messze tőlünk majdnem pontosan egy esztendeje háború dúl. A feltámadás csodája után Jézus megjelenik az emberek előtt, bár ezt először csak azok hiszik el, akik látják fizikai valóságában. Vajon a mostani negyven nap hoz magával valamilyen csodát, valamilyen feltámadást? Húsvétkor kiderül, hogy mi mindenre emlékezünk vissza a későbbiekben. Mai vendégünkkel különleges kísérletbe kezdünk: azt próbáljuk végig venni, hogy a nagyböjt viszonylag hosszú időszaka alatt véget ér-e az egyelőre terebélyesedő háború, milyen hatása lehet az imának a mindennapokra. A vendég Hutóczky Béla atya, a Szent Miklós templom plébánosa. Jöjjenek velem, induljunk együtt egy képletes húsvéti körmenetre – ma már a templomon kívül is lehet!
Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.
Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!
Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!