Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. március 29. péntek Gedeon napja van.
Dunaharasztin készül a legjobb bejgli
Elválasztó
Hírek » Dunaharaszti » Dunaharasztin készül a legjobb bejgli
Elválasztó

Diósban verhetetlenek. 

Kihirdették az Év Bejglije verseny győzteseit, a megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; az öttagű zsűri a három csoportból összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt - közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete népszerű szakmai versenyei, az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek után azzal a hagyományteremtő céllal szervezték meg a megmérettetést, hogy felhívják a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében - olvasható a közleményben. Mint írják, a versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli az Ipartestület kezdeményezése nyomán védett termék. A neves szakmai zsűri tagjai voltak többek között Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Kovács Sándor cukrászmester, a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje és Nagy Péter cukrászmester, a Szamos Marcipán cukrászséfje.

A hagyományos diós kategóriában aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda cukrásza lett. Hagyományos mákos kategóriában, az Év Mákos Bejglije díjat Pass Szilvia, a székesfehérvári Aranyalma Cukrászda mestere érdemelte ki. Ínyenc kategóriában az Év Ínyenc Bejglije díjat Urbán Ildikónak, a szarvasi Ildikó Cukrászda cukrászának, az Angyali bejgli készítőjének ítélték oda. Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.     Az Év Ínyenc Bejglije, az Angyali bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült, a töltelékénél a zöld dióhoz nyúlt a készítője. A gyümölcs jelentős C-vitamin- és vastartalommal bír, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is - áll az összegzésben.

Fotó: Magyar Konyha

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink