Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. március 28. csütörtök Hajnalka napja van.
XII. Szabacsi Nap
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » XII. Szabacsi Nap
Elválasztó

Nyitott porták várják az érdeklődőket a XII. Szabacsi Napon. 

A hagyományőrző szigetszentmiklósi rendezvény keretében idén is várja a családokat a nép játékok udvara, ahol furfangos ügyességi játékokban tehetik magukat próbára a gyerekek. A Történelmi Bajvívó Egyesület középkori gyalogos lovagi bemutatóval készül a lovagi udvarban 10 és 16 óra között. Bemutatkoznak a tájak, ízek és a kertbarátok is. A Miklósi Ízek Utcájában az év szőlőtermését must formájában is megízlelhetik látogatók. A régi Kerekes Mozi helyén nosztalgia filmvetítéssel készülnek a szervezők. A Demián és Szabacsi udvarban hagyományos helyi ízeket kóstolhatnak a vendégek. A Szabacsi Honismereti Egyesület asszonyai idén marhalábszár pörkölttel, káposztástésztával, csülkös bablevessel és vadassal készülnek. A Hordai portán "Szentmiklósi életképek" című fotókiállítás nyílik, ahol a helyi családok fiókjaiból előkerült képeket tekinthetik meg a látogatók - mondta Lázár Gergő, a szervező Városi Könyvtár és Közösségi Ház igazgatója. 
A szeptember 15-én, szombaton 9:30 órától kezdődő és estig tartó rendezvény keretében népdalokkal és körjátékkal is várják a kicsiket és nagyokat az Ádám Jenő Emlékházban. A Helytörténeti Gyűjtemény is megnyitja kapuit. Itt a világháborúk emlékeiből nyílik kiállítás "Ez a vonat most van indulóban"  címmel. A részvevők 10 és 18 óra között élő tárlatvezetéssel tekinthetik meg az érdekességeket. Lázár Gergő hozzátette, hogy a programkínálatot idén is színesíti majd az a nosztalgia városnéző járat, amely félóránként indul a  Bíró Lajos Általános Iskola előtti buszmegállóból. A délután a színpadi programoké. A közönség népszerű operett és musical dalokat hallhat majd, de fellép majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Szinetár Dóra és Vastag Tamás is. A színpadi programok 14 órától kezdődnek. 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink