Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2019. január. 24. csütörtök van, Timót napja.


Vízhiány okozott kellemetlenséget

2018, február 14 - 10:50

Csőtörés okozott fennakadást a közlekedésben. 

A szigetszentmiklósi Határ út és a Csépi út kereszteződésében történt csőtörés a reggeli órákban. Az érintett útszakaszt lezárták, a forgalomterelésben a polgárőrség segédkezik. A Fővárosi Vízművek Zrt. még a délelőtt folyamán elkezdte kicserélni a sérült csőszakaszt. A környék több társasházában, így a Szent Miklós úti lakótelepen, az oktatási és nevelési intézményekben is szünetelt a vízszolgáltatás - néhány helyen még most sincs víz. A vízhiány az Aries Nonprofit Kft. fűtőművét nem érintette, a radiátorok melegek voltak mindenhol - mondta Zámoli Szabolcs, a cég Távhőszolgáltatási egységvezető-helyettese. Mint azt hozzátette: zárt rendszeren működik a fűtőmű, így egy ilyen rövid ideig tartó vízhiány nem befolyásolhatja a szolgáltatást.  Az érintett ingatlanokban lakók a víz elindulását követően zavaros, barnás színt tapasztalhatnak, ami általános jelenség ilyenkor. 

A szigetszentmiklósi önkormányzat az alábbiakról tájékoztatta a Lakihegy Rádiót:

A József Attila Általános Iskola Csokonai utcai épületében nincs tanítás,  a gyermekek 60%-át a szülők hazavitték, a többieket az iskola tanárai a Radnóti utcai iskolába kísérték, és ott oldják meg az ellátásukat, illetve napközbeni foglalkozásokat tartanak számukra. Az igazgatónő elmondása szerint a szülők és gyermekek együttműködőek a tanári karral, akik teljes létszámban részt vesznek a helyzet megoldásában.

A Batthyány Kázmér Gimnázium tanulói számára  rövidített órákat tartottak. A 14 éven felüli diákok hazamehettek, a 14 éven aluli gyermekek szülői engedéllyel mennek haza, illetve napközi ellátásban részesülnek. A konyhában biztosítják az  ebédet.

A Mocorgó Óvodában és a Szent Miklós úti Bölcsödében gyermekek ellátása zavartalanul folyik, ivóvízről és a wc öblítésről gondoskodtak, a konyha működik. 

A Konduktív Óvodába járó gyermekek szüleit értesítették, mai nap nevelés nélküli munkanap. 

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szigetszentmiklósi Tagintézményében a feladatellátás zavartalan, a ivóvízről és a wc öblítésről gondoskodtak.

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!