Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2019. március. 20. szerda van, Klaudia napja.


A világ legjobb bonbonjai

2015, augusztus 14 - 10:25

Az egyik szigetszentmiklósi csokoládégyártó két bonbonja is kitüntetést kapott a gasztronómia legnívósabb nemzetközi megmérettetésén.

A csokoládémanufaktúra két ínyencsége ugyanis az első magyar díjazott lett praliné kategóriában a Great Taste Awardson. A hazai ízvilág jegyeit magán viselő, két csillaggal is kitüntetett pralinéjuk ízvilága egy Balaton környéki biogazdálkodásban termelt zöld dió köré épül, a másik édességük pedig egy kísérletezés jegyében született, lime ízesítésű Macha tea és gyömbér keveréke fehér csokiba burkolva. Az 1994 óta évente megrendezett londoni versenyen a világ legjobb ételeit és italait keresik több kategóriában. A zsűri hónapokig tartó tesztelés során választotta ki a legjobbakat összesen 10.000 termékminta közül. Zala Judit, a manufaktúra csokoládémestere a Lakihegy Rádiónak elmondta: a bonbonokat gyorspostával juttatták el a brit fővárosba.

Zala Viktor, a manufaktúra ügyvezető igazgatója elmondta: már régóta Szigetszentmiklóson élnek, a szakmát pedig autodidakta módon sajátították el.

Hanganyag:

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!