Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 25. csütörtök Márk napja van.
Változás a vasúti utazásban
Elválasztó
Hírek » Százhalombatta » Változás a vasúti utazásban
Elválasztó

Módusul a menetrend a felújítás miatt.

A Budapest – Pusztaszabolcs vasútfejlesztés Százhalombattát érintő szakaszának aktuális helyzetéről és a várható változásokról, menetrendi módosításokról adott ki közleményt Vezér Mihály polgármester.
A vasútvonalfejlesztés előkészítése évek óta tartó folyamat, a beruházás az Európai Unió támogatásával, a Magyar Kormány finanszírozásában valósul meg.
A beruházást a NIF Zrt. hajtja végre, közbeszerzési tendereken kivá- lasztott projektrésztvevők megbízásá- val.
Az üzemeltető a MÁV Zrt. Az előkészítés folyamatában Százhalombatta Város Önkormányzata együttműködött a fejlesztő szervezettel településrendezési eszközeiben a NIF Zrt. kérésének megfelelően létrehozta a vasútvonal fejlesztéséhez szükséges szabályozást.
Elkészültek az engedélyezési tervek, amelyek alapján megvannak az építési engedélyek a különböző mérnöki műtárgyak létesítéséhez.
Elkészültek a tendertervek, és a szakaszolásnak megfelelően kiválasztásra kerültek a kivitelezők és a mérnök szervezetek.
Folyamatban van a szükséges terü- letek kisajátítása, a NIF Zrt. által megbízott ügyvédi iroda az önkormányzattal együttműködve, ingatlanonként végzi a tevékenységet. Kiválasztásra került a Százhalombattát érintő - a Százhalombattától Ercsi elágazásig tartó - vonalszakasz kivitelezője.
A kivitelezési szerződést 2017. december 18-án írták alá. Az ebben rögzített bekerülési költség 48 milliárd 185 millió 507 ezer 607 forint. A beruházást szabályozó törvény szerint a projekt megvalósítása során fenn kell tartani a vasúti közlekedést.
A NIF Zrt. Százhalombatta Város Önkormányzat jelenlévő képviselőinek bemutatta a projekt résztvevőit és ismertette a beruházás folyamatát január 12-én. Az érintett települések képviselőinek menetrendi tájékoztatót tartott a NIF Zrt., a KTI Nonprofit Kft., a MÁV Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. a Közlekedéstudományi Intézetben a 40.A. számú vasútvonal kiszolgálásával kapcsolatban február 06-án.
 Ez alapján szünetel a vonatforgalom a Kelenföld - Érd-felső vasútvonalon a felújítás miatt február 26-tól várhatóan 13 hónapon át.
Ezen idő alatt a közlekedés rendje az alábbiakban foglalható össze: A Budapest-Pusztaszabolcs között közlekedő vonatok a Budapest-Déliből indulnak, Kelenföld érintésével Érd alsóig, onnan Tárnokig mennek. Tárnokról visszatolatnak Érd felsőig, és onnan Pusztaszabolcsig változatlan útvonalon közlekednek. A Tárnok érintésével létrejövő irányváltás 15 perccel megnöveli a menetidőt. A Déli-pályaudvarról minden óra 40-kor, 20 óra 40 után, 0 óra 15-ig minden óra 15 perckor indulnak a vonatok. Budapest felé, Pusztaszabolcsról Érd felsőig változatlan a menetrend. Érd felsőtől a vonatok visszatolatnak Tárnokra és Érd alsó érintésével Kelenföldön át Budapest Déli pályaudvarig mennek. A Tárnok érintésével létrejövő irányváltás 15 perccel megnö- veli a menetidőt. A vonatok a Déli pá- lyaudvarra óra 04 helyett minden óra 19 perckor érkeznek meg.
A reggeli csúcsidőszakban Budapest felé, a délutáni csúcsidőszakban pedig Pusztaszabolcs felé további két-két vonat közlekedik Tárnok érintésével.
A Pécsi Intercity vonatok csak Százhalombatta és Pécs között közlekednek. Százhalombatta és Kelenföld között vonatpótló autóbuszok szállítják az Intercity utasait. A teherszállítást a rendelkezésre álló vonalakon a MÁV hosszabb menetidőkkel és nagyobb kitérőkkel fenntartja. A kizárásra kerülő Kelenföld – Érdfelső szakaszon fekvő vasútállomások elérését a 700-as jelzésű Volánbusz járattal biztosítja a Volánbusz Zrt. A közlekedés kellemetlenségeinek oldá- sa érdekében a 700-as jelzésű buszok menetrendje jelentősen bővül további megállók felé.
A menetrend változásáról a MÁV Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. köteles két héttel a vágányzári hirdetmény életbelépése előtt térképes menetrendi hirdetményt kiadni és kifüggeszteni, szórólapok formájában a motorvonatokon kifüggeszteni és megjelentetni a honlapjaikon.
A vasútfejlesztés eredményeként a pályahálózat képes lesz 160 km/h sebességre. A sorompók megszűnnek, mindenütt külön szintű keresztezés létesül. A százhalombattai vasútállomáson a vágányokat aluljárón lehet majd megközelíteni, amely összeköttetést biztosít az ipari parkkal. A vasútállomás megújul, a buszmegállók a vasútállomás elé kerülnek. A vasútállomás mellett P+R parkoló létesül. Az ipari parkba felüljáró fog átvezetni a Városkapu úton létesülő új körforgalomból indítva. A MOL bejárata előtti felüljáró is meghosszabbodik. A felújítás az európai uniós előírások szerint valósul meg.
A beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak a zajvé- delemre. A vasútfejlesztés lehetőséget ad Százhalombatta Város Önkormányzata számára a kapcsolódó, csatlakozó területeken további fejlesztések megvalósítására, elősegítésére.
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink