Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 25. csütörtök Márk napja van.
Támadás!
Elválasztó
Hírek » Külföld » Támadás!
Elválasztó

Terrortámadás történt Svédországban. Minden erre utal a svéd miniszterelök szerint. 

Délután egy teherautó hajtott a tömegbe egy sétálóutcában Stockholm belvárosában. A rendőrség szerint 3 halott és 8 sérült van.  Lövések is dördültek.  A teherautót rakodás közben rabolta el egy ismeretlen. A sofőrt nem vitte magával. A rendőrség közben terrorcselekményre figyelmezteti a helyieket és arra kér, hogy maradjon otthon, és ne menjen a belvárosba. Leállították a metrót, a vonatokat, és lezárták a parlament épületét. A svéd miniszterelnök szerint is terrortámadás történt.  Olyan, egyelőre meg nem erősített hírek is érkeztek, hogy ezzel egy időben a metróban is lövöldözés volt. 
Korábban megjelentek olyan hírek, hogy őrizetbe vettek egy embert, de a rendőrség közlése szerint nem történt ilyen. Viszont a rendőrség kora esti sajtótájékoztatóján térfigyelők felvételei alapján kiadtak egy képet egy zöld kabátot, és fekete kapucnit viselő férfiről egy mozgólépcsőn. Róla annyit tudni, hogy a támadással összefüggésben keresik. A rendőrségi sajtótájékoztatón hivatalosan az áldozatok és sérültek számáról sem akartak pontosat mondani. A terrorfenyegetettség szintjét nem emelték, továbbra is hármas szinten marad, ami „nagyon magas kockázatot" jelent. Este a rendőrök két embert kihallgattak, de hozzátették, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy gyanúsítottak lennének.
Részvéttáviratot küldött a svéd királynak a magyar köztársasági elnök. Áder János részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, levelében pedig hangsúlyozta, hogy Magyarország teljes mértékben elítéli ezt a tragikus támadást. Orbán Viktor, miniszterelnök a svéd kormányfpnek írt levelet, melyben együttérzését fejezte ki a stockholmi támadás áldozatai családjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánt. Emellett biztosította arról is, hogy számíthatnak Magyarországra a terrorizmus elleni harcban.  
Terrorcselekmény történt Stockholmban a köztévének nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is. Horváth József elmondta, hogy a teherautós gázolás nem számít új módszernek, Nizzában és Berlinben is így követtek el merényletet. A szakértő szerint valószínűleg azért használják ezt a módszert, mert nem igényel előkészületet, ami illegális és szemet szúrna a hatóságoknak. Az elkövetőnek ugyanis nem kell fegyvert, vagy bombához szükséges anagokat vásárolni. A hírek szerint a járművet, amivel a gázolást elkövették, egy nappal korábban lopták el. A szakértő szerint az ilyen támadások nyomán a biztonságiaknak fokozottabban kell védeni a jövőben az emebrekkel teli sétálóutcákat.
kép: index.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink