Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 23. kedd Béla napja van.
Szenzációs bronz!
Elválasztó
Hírek » Sport » Szenzációs bronz!
Elválasztó

A Lakihegy Rádió sporthírei.

Magyar érmek világszerte
Aranyérmet nyert a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású csapat a minszki öttusa Európa-bajnokságon vasárnap. Kasza jóvoltából egyéniben is jutott egy ezüstérem a magyaroknak. Az Eb-n a magyarok eddig négy érmet szereztek, mivel a vasárnapiakat megelőzően szombaton a női versenyben Kovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban második lett. Az Európa-bajnokság ma a vegyes váltóval ér véget.
Tegnap is született magyar aranyérem a Wroclawban zajló Világjátékokon, melyen a vitorlázó műrepülő Tóth Ferenc diadalmaskodott. A magyar csapat három versenynap után négy arannyal, három ezüsttel és négy bronzéremmel a hatodik helyen áll az éremtáblázaton. A nem olimpiai sportágak vasárnapig tartó seregszemléjén 100 ország közel 4000 sportolója vesz részt.
Vízilabda
Oroszország válogatottja lesz a magyar csapat ellenfele a vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának holnapi negyeddöntőjében, miután tegnap 11-10-re verték a spanyol válogatottat. Az elődöntőért kedden 20:30-tól játszik majd a magyar és orosz válogatott.
Ausztrália és Olaszország válogatottja is bejutott a legjobb nyolc közé a vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján, miután tegnap egyformán ötgólos győzelmet aratott. Az olaszok a kazahok elleni 12-7 arányú győzelem után a keddi negyeddöntőben a horvátokkal találkoznak. Az ausztrálok a brazilok ellen nyertek 8-3-ra, így holnap a vb-címvédő - olimpiai aranyérmes és Európa-bajnok - szerbekkel csaphatnak össze. Görögország válogatottja is bejutott a legjobb nyolc közé, miután tegnap 14-4-re biztosan legyőzte Japánt. A görögök kedden Montenegróval találkoznak majd.
Elutasította a holland női vízilabda válogatott óvását a vizes sportok világszervezetének illetékes testülete. A hollandok egy szabálytalan orosz időkérés miatt óvták meg a szombaton egy góllal, 11-10-re elveszített mérkőzést, amelyet a nyolc közé jutásért vívtak, de óvásukat elutasították. A győztes oroszok így bejutottak a negyeddöntőbe, ahol ma Olaszországgal találkoznak. A hollandok a 9-12. helyért játszanak tovább, első ellenfelük Új-Zéland lesz.
Úszás
Négy számban avattak győztest a budapesti vizes világbajnokság úszódöntőinek első napján. 400 méter gyorson a férfiaknál a kínai Szun Jang nyert, a nőknél pedig az amerikai Katie Ledecky sorozatban harmadszor lett a szám legjobbja.  A 4x100 méteres női és férfi gyorsváltó is amerikai sikert hozott. Utóbbi számban született meg a vb első magyar érme, miután a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású staféta 3:11.99 perces országos csúccsal harmadik lett. A 400 méteres gyorsúszás döntőjében volt magyar érdekeltség. Ott Kapás Boglárka ötödikként, Késely Ajna hatodikként csapott célba.
Szilágyi Liliána és Cseh László sem jutott fináléba vasárnapi elődöntőjéből a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Szilágyi 100 méter pillangón az első futamban a kilencedik helyen zárt. Cseh a pillangó sprintszámában, azaz 50 méteren, ahol két éve Kazanyban bronzérmet szerzett, ötödik lett, ez pedig összesítésben a 11. helyre volt elég.
Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe a budapesti vizes vb-n. A háromszoros olimpiai bajnok 2.07.14 perces idővel nyerte az elődöntőt. Jakabos Zsuzsanna futamában a hetedik, összesítésben a 12. helyen (2:11.92 p) végzett, így lemaradt a fináléról. A szám döntőjét ma este rendezik.
Éremtáblázat
A vasárnapi versenynap után is Kína vezeti a magyarországi vizes világbajnokság éremtáblázatát. Az ázsiai ország sportolói eddig 22 érmet, 10 aranyat, 9 ezüstöt és 3 bronzot szereztek. A második helyen továbbra is az oroszok állnak összesen 14, köztük 8 arany és 3-3 ezüst, valamint bronzéremmel. A harmadikak a franciák 5 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel. Az olaszoknak ugyan már 10 érmük van, de azért szorultak a negyedik helyre, mert ebből csak egy arany.
Kinevezés
Újabb négy évre bekerült Gyárfás Tamás a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA legfelsőbb, nyolcfős, döntéshozó testületébe – jelentette be a szervezet szombaton újabb négy évre megválasztott elnöke. A 25 fős büro tagjait szombaton választották meg, a szűkebb testületbe maga az elnök nevezte ki Gyárfás Tamást. Julio Maglione közölte: rendkívül elégedettek a szervezéssel a vb első hetét követően.  Az eddigi versenyeket, több mint 180 ezer néző látta a helyszínen. 
kép: MTI

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink