Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. június. 19. kedd van, Gyárfás napja.


Schmitt is jelölt a NOB-nál

2017, szeptember 13 - 17:15

A Lakihegyi Rádió sporthírei röviden.

Magyar tag is bekerülhet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testületébe. A Nemzeti Sport azt írta: a limai kongresszuson szombaton döntenek az elnökség tisztújításáról, és a tagok közé a korábbi olimpiai bajnok Schmitt Pált is jelölték. A volt köztársasági elnök mellett eddig egy perui, egy arubai, egy nigériai és egy svájci sportdiplomatát jelöltek. A tisztújítást azért tartják, mert a 15 fős testületből az ír Patrick Joseph Hickey lemondott, miután pénzmosás és korrupció vádjával eljárás indult ellene.

Közzétették az idei Prima Primissima díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét. Sport kategóriában Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus a jelölt. Az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a primaprimissima.hu oldalon.

A Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim és a Dárdai Pál irányította Hertha BSC is kemény mérkőzésre számíthat a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtöki, első fordulójában. A Hoffenheim a portugál Bragát látja vendégül, míg Dárdai Pál csapata a spanyol Athletic Bilbaót fogadja, amely kiválóan kezdte az új szezont, három meccs után hét ponttal a negyedik helyen áll a spanyol első ligában.

kép: origo.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!