Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 23. kedd Béla napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel nap best of! Lakihegy Rádió
Rekordszámú nevező
Elválasztó
Hírek » Sport » Rekordszámú nevező
Elválasztó

A Lakihegy Rádió sporthírei röviden.

Rekordnak számít, hogy több mint 200 ország versenyzői vesznek részt a ma kezdődő magyarországi 17. FINA vizes világbajnokságon - jelentette be a rendezvény szóvivője. Borsa Miklós elmondta: a július 30-ig tartó elit vb-re 2400 versenyző és 1600 akkreditált kísérő érkezik, míg az augusztusi masters vb-re 12 ezer nevezés futott be. A vb-nek két, ingyenesen megtekinthető megnyitója lesz, az egyik ma 21 órától Budapesten, a Hotel Intercontinental előtti pesti Duna parton, a másik holnap délelőtt Balatonfüreden. A ma esti fővárosi megnyitó miatt a belvárosban 18 órától holnap hajnali 4-ig jelentős forgalmi korlátozásokra lehet számítani. A műsor egyébként egy 120 perces, összmagyar művészeti előadás lesz, ezer fellépővel, köztük ötszáz táncossal, 150 modellel, önkéntesekkel, sportolókkal és magyar olimpia bajnokokkal.
Minden idők legjobb világbajnoksága lehet a magyarországi a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetői szerint. A pénteki nyitónapon a FINA elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak és a szervezőbizottságnak, amely szerinte fantasztikus munkát végzett, hiszen a Duna Arénával az élen kiemelkedő létesítmények készültek el. Gyárfás Tamás, a FINA magyar alelnöke röviden annyit mondott, bíznak benne, hogy mindenki elégedett lesz majd, és sikerül tovább népszerűsíteniük a vizes sportokat.
A magyarok 83 százaléka sikeres szereplést vár a budapesti vizes világbajnokságon. A Kutatópont reprezentatív közvélemény-kutatásából kiderül, hogy alig akad olyan ember, aki nem hallott még az eseményről. 100-ból 90-en hallotak a vb-ről és 5 százalék örül annak, hogy Magyarország adhat otthont a világeseménynek. A túlnyomó többség, 83 százalék a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít, de 59 százalék szerint a szervezés is sikeres lesz. A felmérés szerint a megkérdezettek 56 százaléka a tévében követi majd figyelemmel a vizes vb eseményeit.
Kiss Szofi a 13. helyen zárt a szinkronúszók egyéni technikai versenyében a vizes világbajnokság mai nyitónapján, a Városligetben, így az elsőszámú tartalék lesz a döntőben. A 22 éves magyar versenyző 28.-ként mutattta be kűrjét Oláh Ibolya Magyarország című számára. Bár egy hellyel lemaradt a szombati döntőről, de ha riválisai közül valaki nem vállalja a szereplést, ott lehet a legjobbak mezőnyében. A 30 indulót számláló selejtezőből a legjobb 12 jutott a fináléba. az első helyen az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko végzett. Neki már 12 vb-aranya van, de most először diadalmaskodhat egyéniben, ami Oroszország 50. világbajnoki elsősége lenne.
Bóta Botond a 44., Ligárt Ábel pedig a 49. helyen végzett a férfi műugrók férfi 1 méteres számának mai selejtezőjében a budapesti vizes világbajnokságon. Az első helyen az Universiade-győztes Csien-feng Peng végzett, a legjobb 12 jutott a vasárnap délutáni döntőbe. Az eddigi vizes világbajnokságokon megszerezhető 11 aranyéremből nyolcat Kína nyert 1 méteres műugrásban. Ligárt és Bóta is szerepel majd 3 méteren, amelynek selejtezőjét szerdán tartják.
Műugrás és nyíltvízi úszás szerepel a vizes vb szombati programjában. 10 órakor kezdődik a férfi 3 méteres szinkron műugrás selejtezője, amelynek döntőjét este fél 6-től rendezik majd. Balatonfüreden szintén 10 órakor rajtol a férfi 5 kilométeres nyíltvízi úszás döntője. A következő döntő is mét Budapesten lesz. 13 órától a 10 méteres vegyes szinkron toronyugrás versenyzőiért izgulhatunk majd.
kép: nemzetisport.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink