Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Szabó Balázs Bandája - Bájoló
Naptár ikon
2020. május 31. vasárnap Angéla napja van.
Prevenciós előadás
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Prevenciós előadás
Elválasztó

Megelőzési tanácsokkal látták el a szépkorúakat.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az unokázós csalásokról szóló prevenciós előadást tartott a napokban. A bűnözők körében elterjedt csalási forma az idősebbeket célozza. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében tartott előadáson ezért a helyi nyugdíjas klubok tagjai vettek részt. Váraljai Frigyes Károlyné, a kapitányság bűnmegelőzési előadója a Lakihegy Rádiónak elmondta, hogy számos hasznos információk kaphattak a résztvevők a csalásokról, illetve arról hogy hogyan kerülhetik el azt az idősek, hogy áldozattá váljanak.

A jelenség lényege, hogy az elkövetők felhívják a kiszemelt áldozatot és elhitetik vele, hogy egy közeli hozzátartozója, gyermeke, unokája bajba került, baleset áldozata lett, tartozása van, vagy fogva tartják. Ezekkel az ürügyekkel ráveszik a gyanútlan idős embereket arra, hogy pénzt, ékszert, valamint más értéket adjanak át a telefonhívást követően az érkező közvetítőnek, aki elhiteti magáról, hogy jó barát vagy ismerős. Ilyenkor azonnal bontani kell a vonalat. Váraljai Frigyes Károlyné azt is megjegyezte, hogy rendszerint más bűnelkövetési formák is felvetődnek az előadásokon.  A rendőrség a nyugdíjas klubokkal egyeztetve a jövőben is tart majd prevenciós alkalmakat.

 

Kép forrása: police.hu
 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

100% pénzvisszafizetési garancia minden termékünkre! Szigetszentmiklóson, az Ifjúság útja 1. szám alatt.

Tudtad, hogy a Honda kis-és kerti gépéire 20 évig biztosítja az alkatrészellátást?
Az még semmi! A HONDA prémium szolgáltatást nyújt minden vásárláskor és beüzemelve, munkára készen adja át gépeit! Válassza a minőséget! Válasszon Honda gépet!
 

1238, Budapest, Szentlőrinci út

+36 1 421 8100

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink