Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 24. szerda György napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel tegnap! Lakihegy Rádió
Pozitív kilátások
Elválasztó
Hírek » Gazdaság » Pozitív kilátások
Elválasztó

Érik a jó osztályzat Magyarországnak. 

A felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a hosszú futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság befektetési ajánlású osztályzatának kilátását pénteken a Fitch Ratings. A magyar adósbesorolás már két hitelminősítőnél pozitív: augusztusban a Standard & Poor's adott pozitív kilátást, míg a Moody's továbbra is stabil kilátást tart érvényben. A Fitch a magyar államadósság csökkenésével indokolta döntését. Az idei lesz ugyanis egymás után a hatodik év, amelyben csökken a magyar államadósság-ráta.
Markánsan javult a magyar gazdaság nettó külső adóspozíciója. Ezzel indokolta döntését a Fitch Ratings, amely pénteken a felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról az ország adósbesorolását. A hitelminősítő elemzői úgy látják, hogy a hazai össztermék, a GDP 9 százalékára csökkent a magyar gazdaság nettó külső adóspozíciója. 2014-ben még 53 százalék volt ez az arányszám. A hitelminősítő szerint jó úton halad a magyar gazdaság az újabb felminősítés felé. Ez a költségvetés folyómérleg-egyenlegének magas többleteinek, az uniós pénzeknek, valamint a magán és közszféra külső adósságleépítésének köszönhető.
Jó úton jár Magyarország. Így kommentálta a Fitch Ratings döntését a nemzetgazdasági miniszter. A hitelminősítő pénteken az eddigi stabilról a felminősítésre utaló pozitívra javította az ország adósbesorolásának kilátását, amit a többi között az államadósság hatodik éve tartó csökkenésével indokolt. Varga Mihály közleményében azt írja: hazánk jó úton jár, amit a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek, valamint a hitelminősítők is elismerik. A politikus szerint a Fitch elsősorban Magyarország pénzügyi sérülékenységének jelentős csökkenésével indokolta az osztályzat kilátásainak javítását. Ugyanakkor jelentős eredmény a köz- és a magánszféra külföldi adósságainak csökkentése is. Ez a GDP-arányos 53-ról 9 százalékra csökkent az utóbbi három évben.
Meglepte az elemzőket a Fitch Ratings döntése. A távirati irodának azt mondták, hogy bár lehetett arra számítani, hogy az eddigi stabilról pozitív kilátásúra javítja az ország adósminősítését, de ezt későbbre várták. Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője azt mondta: a döntés azt jelzi, hogy a következő lépés a felminősítés lehet. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint, ha nem romlanak a gazdasági folyamatok, akkor egy éven belül az adósság-besorolás osztályzatának emelése következik. A magyar adósbesorolás már két hitelminősítőnél pozitív: A Fitch mellett augusztusban a Standard & Poor's adott pozitív kilátást, míg a Moody's továbbra is stabil kilátást tart érvényben.
kép: newsfirst.lk

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

A Witzing Tüzépker fantasztikus árakkal vár!

Nagy tavaszi térkővásár egész márciusban a Witzing Tüzépkerben!

Ismerős márkák, varázslatos kínálat, mesebeli árak: Kedvező árú térkövek már 3490.-Ft -tól!

Viastein, Leier, Semmelrock, Beton+, SW, Molnárbeton és Barabás téglakő márkákból válogathatsz, most hihetetlen árakon!

Megtalálsz minket Dunaharasztin, Dabason, Érden, Budapesten, Gyálon és Adonyban!

További információ: wtuzep.hu

Minőség, megbízhatóság, Witzing

https://wtuzep.hu/

 

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink