Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: - Lakihegy FM107
Naptár ikon
2020. január 20. hétfő Sebestyén napja van.
Óvatosan merészkedjünk a jégre!
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Óvatosan merészkedjünk a jégre!
Elválasztó

Győződjünk meg a jég vastagságáról és minőségéről

 - ezt tanácsolja Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a korcsolyázóknak. A napok óta tartó hideg időjárás hatására néhol már jégréteg borítja a vizeket, de ezek még nem alkalmasak arra, hogy rálépjünk. A jég vastagsága nagymértékben befolyásolja a bekövetkezett balesetek számát. A szigetszentmiklósi járásban az RSD és a bányatavak adhatnak teret egy kis csúszkálásnak, de ehhez olyan vastagságú jégpáncél kell, ami még nem adott. Előfordulhat, hogy a jég vastagságát nem jól mérjük fel. A sűrű hótakaró alatt mindig vékonyabb a jégréteg. Sebes folyású vizeken, patakbetorkollásoknál, peremeknél, folyókanyarok külső oldalán szintén vékonyabb lehet a jég vastagsága. Az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a tíz centimétert. Csámpai Attila hangsúlyozta, hogy egyedül, sötétben, korlátozott látási viszonyok mellett, és folyó vizeken soha ne merészkedjünk a jégre.

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink