Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 19. péntek Emma napja van.
Nyomravezetői díj
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Nyomravezetői díj
Elválasztó

Összefogtak a lakók. 

Sikeresen útját állták a Ráckevei-Dunát veszélyeztető olajszennyeződésnek a vízügyi szakemberek, s már az eltávolításán dolgoznak. A rendőrség nyomozást indított az ügyben - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel. A közleményben kiemelték, hogy az OVF azonnal harmadfokú vízminőségi kárelhárításai védekezést rendelt el, miután tudomást szerzett a szigetszentmiklósi csapadékvíz-elvezető csatornában megjelent szennyeződésről. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársa helyszíni szemlét tartott és megállapította, hogy a torkolatnál nagy mennyiségű, sötét színű, sűrű szénhidrogén-származék található, amely a csatorna teljes hosszában, továbbá az RSD parti sávjának növényzetén is jelen van, körülbelül 2000 négyzetméteres kiterjedésben, változó, 2-5 cm vastagságban - ismertették a kommünikében. A kármentesítéshez a szennyezett vízinövényzetet el kell távolítani, mivel annak sűrűsége nem teszi lehetővé, hogy az olajfelitató anyagot kijuttassák, illetve az olajleszedő gép működtetése biztosítható legyen, vagyis az egész országban ritkaságnak számító úszóláp léte is veszélybe került. Ezzel együtt összefogtak a térségben élők és magánadakozásból nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segíti a hatóságokat a tettes kézre kerítésében. Az önkéntesek közel egymillió forintot ajánlottak fel annak, aki érdemi információkat ad át a rendőrségnek az elkövetővel kapcsolatban.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink