Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2019. június. 19. szerda van, Gyárfás napja.


Nyári veszélyforrások

2018, augusztus 8 - 15:49

Körültekintésre inti a gyerekeket és a szülőket Kassab Miklós, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztályvezetője. 

Mind a gyalogos, mind pedig a kerékpáros közlekedésnél fontos a szabályok betartása. A vakációnak és a kellemes időjárásnak köszönhetően sok gyermeket látni a város utcáin, sokan ülnek biciklire ebben az időszakban. Kassab Miklós szerint fontos, hogy mindig legyen a kerékpárral közlekedő gyermekeken láthatósági mellény, valamint lássák el prizmákkal és fényvisszaverő csíkokkal a biciklit. Hozzátette: a szülőknek érdemes jó tanácsokkal ellátni csemetéiket és megismertetni velük az alapvető közlekedési szabályokat.

Emellett legalább ennyire fontos, hogy az autósok is türelemmel és fokozott figyelemmel vezessenek. Kassab Miklós, az egyeztetés fontosságára is felhívja a szülők figyelmét. A gyerekeknek nem olyan az időérzékük, mint a felnőtteknek, így könnyen előfordulhat, hogy a csemete nem ér haza időben. Sok idegeskedéstől megóvhatják magukat a családok, ha mindent előre leegyeztetnek a gyermekkel.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!