Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. május. 23. szerda van, Dezsõ napja.


Nem fizet eleget a Forma 1?

2017, február 16 - 17:54

A Lakihegy Rádió sporthírei röviden.

Feljebb léphet egy átszervezésnek köszönhetően az NB1-be a Sziget SC birkózócsapata. A térségi klub eddig az NB2 élcsapatai között volt, ám a Magyar Birkózó szövetség létre akar hozni egy Extraligát a legjobb 6 csapatnak, ezért bővül majd az NB1 mezőnye is. Tomin Márton, a Sziget SC sportigazgatója elmondta, a klubok többsége megszavazta az átszervezést, így nagyon bizakodóak lehetnek. Hozzátette, tavaly tulajdonképpen a haramadik legjobb klub voltak a másodosztályban, ezért minden bizonnyal beleesnek majd az új, 8 csapatos NB1 mezőnyébe.

Kercsó Árpádot nevezték ki az utánpótlás szakmai igazgatójának a Ferencváros jégkorongcsapatánál. A felnőtt jégkorong-válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya leszögezte: a 2004-es korosztálynál és a fiatalabbaknál "csodát szeretne csinálni", s biztos benne, közös munkával garantált a siker. 

A Nemzetközi Automobil Szövetség közleményben reagált a felvetésre, hogy az F1 eladásakor összeférhetetlenség merült fel. Az Origo vikke szerint több visszásság miatt is eljárást indítana a Forma-1 ellen egy brit EP-képviselő, Anneliese Dodds, aki nemrég sikeresen megszavaztatta, hogy beadványa kerüljön fel az Európai Bizottság napirendjére. Dodds azt kifogásolja, hogy egyenlőtlenül osztják el a bevételeket az F1-es csapatok között, de nem tetszik neki az sem, hogy az F1-et működtető cégek mindössze 2% adót fizetnek Nagy-Britanniában.

 

Kép forrása: The Times

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!