Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. október. 23. kedd van, Gyöngyi napja.


Négy magyar a Dakaron

2018, január 5 - 17:09

A Lakihegyi Rádió sporthírei röviden.

 

Négy magyar versenyzővel rajtol szombaton a perui Limából a Dakar-rali, amely a 40. lesz a viadal történetében. Az autósok mezőnyében a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, míg a motorosok között Dési János és Horváth Lajos képviseli a magyar színeket. Szalay Balázs a magyar rekordnak számító 13. alkalommal vág neki a három dél-amerikai országon, Perun, Argentínán és Bolívián áthaladó, összesen 9000 kilométeres versenynek, amely 14 szakasz után január 20-án ér véget.

Második válogató versenyükön vesznek részt az utánpótlás-korú sportlövők a hét végén, a százhalombattai Shooting Open-en. A Nemzeti Sport azt írta: az elsőn nem születtek meglepetések, és ha ez most is így lesz, akár már vasárnap este körvonalazódhat a győri Európa-bajnokságon és az ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyen résztvevő válogatott keret. Joó Éva szövetségi koordinátor szerint nagy szerencse kell ahhoz, hogy a Buenos Aires-i játékokra minden fegyvernemben eljusson magyar versenyző.

A címvédő Serena Williams nem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a január 15-én kezdődő Australian Openen. Mint mondta: az abu-dzabi tornán rájött, hogy bár nagyon közel van hozzá, még nem érte el azt a szintet, amelyen játszani szeretne. A 36 éves korábbi világelső Serena Williamsnek, aki tizenhétszer indult, hétszer pedig győzött az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, szeptemberben született gyermeke.

kép: autosforum.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!