Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. március 28. csütörtök Hajnalka napja van.
Mindenki
Elválasztó
Hírek » Belföld » Mindenki
Elválasztó

Összefoglaló az új magyar Oscar-díjról. 

Gratulált az újabb magyar filmsikerhez a miniszterelnök. Orbán Viktor a Facebookon azt írta, két éven belül két Oscar-díj. Gratulál Mindenkinek, aki részt vett az alkotásban". A Mindenki című filmért Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer vehetett át aranyszobrocskát az amerikai filmakadémia díjátadóján helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. Deák Kristóf a díjat azoknak ajánlotta, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek.
Gratulált az újabb magyar Oscar-díjhoz Andy Vajna is. A filmügyi kormánybiztos a Twitteren azt írta, gratulál Deák Kristófnak és a többi fiatal, tehetséges, bátor magyar filmesnek, akik felbecsülhetetlen hírnevet hoznak Magyarországnak. A Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat nyerte el a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. A film ráadásul az interneten március 5-ig mindenféle korlátozás nélkül ingyen megnézhető.
Óriási siker a Mindenki Oscar-díja. Karas Monika, az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács elnöke kijelentette, a teljesítmény azért páratlan, mert eddig magyar film a rövidfilmes kategóriában nem tudott győzedelmeskedni az Oscar-gálán. A Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra Program Los Angelesben tartózkodó koordinátora, Kollarik Tamás pedig igazi népmesei történetnek nevezte a Mindenki sikerét. Úgy fogalmazott, hogy Magyarországról gyakorlatilag elsőfilmesként ilyen sikert elérni ebben a kategóriában egészen fantasztikus. 
Több százezren nézték meg az Oscar-díjas magyar filmet. A vasárnapi Oscar-gálán Deák Kristóf  Mindenki című alkotása kapta a rövidfilmes aranyszobrot. A film a Duna tv műsorán került adásba az átadó előtt pár órával. Az MTVA közleménye szerint abban az időben a második legnézettebb tévé műsor volt.  Az Oscar-díjas alkotást 363 ezren nézték. A filmet március 5-ig bárki megtekintheti a Médiaklikk.hu weboldalon vagy Deák Kristóf Facebook oldalán.
Téves halálhír és felcserélt nyertesek borzolták az 89. Oscar-gála hangulatát. A magyarok a Mindenki győzelmére emlékeznek majd, a világsajtó pedig a hatalmas bakiktól hangos. Az első hiba, hogy a legjobb film díját a Holdfény szerezte meg, de először nem azt, hanem a Kaliforniai álom című alkotást hirdették ki. Már a köszönőbeszéd során szóltak, hogy rossz papír került a borítékba. Ennél is nagyobb baki, hogy a filmművészet tavalyi halottjait összegző montázsba egy élő személy, Jan Chapman fényképe is belekerült. Az ausztrál producer képe helyett, Janet Patterson, tavaly elhunyt jelmeztervező arcképe kellett volna megjelenjen. 
 
Kép forrása: 444

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink