Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. október. 18. csütörtök van, Lukács napja.


Luxemburg jön

2017, október 31 - 17:03

A Lakihegyi Rádió sporthírei röviden.

Már kaphatók a jegyek a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburg elleni, november 9-ei, idegenbeli felkészülési mérkőzésére. A Magyar Labdarúgó-szövetség közölte: a hivatalos meccsjegyre átváltható – névre szóló – utalványokat interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban lehet megvenni. A mérkőzésjegyek egységesen 3200 forintba kerülnek. Luxemburgból hazatérve még egy meccset játszik idén a válogatott: november 14-én Costa Rica lesz az ellenfél a Groupama Arénában, jegyek már arra a találkozóra is kaphatók.

Átvették a dél-koreai szervezők a februári, pjongcsangi téli olimpia fáklyáját Athénban. Az egy hete, Olümpiában fellobbant láng átadási ünnepségét a márványból készült Panathinaikos Stadionban tartották, ahol 1896-ban az első modern kori játékokat rendezték. Dél-Koreába szerdán érkezik meg a láng. A hagyományos váltófutás során az olimpiai jelképet száz napon át több mint 7500-an hordozzák körbe az ázsiai ország 17 városában és tartományában.

A játékosok után az edzőket is sárga és piros lappal büntethetik Ausztráliában, a férfi és a női labdarúgó-élvonalban. Az ausztrál szövetség szerint a sportág svájci székhelyű szabályalkotó testülete jóváhagyta a tervezetet, így pénteken már meg is kezdődhet a tesztidőszak. Piros lap járna az edzőknek például azért, ha agresszíven eldobnak egy vizespalackot, az ellenfele felé köpnek, sértő hangnemet használnak vagy provokatív szándékkal a másik csapat kispadja felé közelítenek. Aki gúnyosan megtapsolja a játékvezetőt vagy rendszeresen a technikai zónán kívül tartózkodik, az sárga lapra számíthat.

kép: csakfoci.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!