Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 26. péntek Ervin napja van.
Kevesebb pénzből, színvonalas ellátás
Elválasztó
Hírek » Százhalombatta » Kevesebb pénzből, színvonalas ellátás
Elválasztó

Egyensúlyban van a költségvetés. 

Hét milliárd forintos bevétellel és ugyanennyi kiadással számol idén a százhalombattai önkormányzat. A polgármester elmondta: az egyhangúlag elfogadott büdzsét egymilliárd forinttal kevesebb bevétellel tervezték a csökkenő iparűzési adó miatt, de még a szűkösebb lehetőségek között is - 55-45 százalék arányban - többet költenek az önként vállalt, mint a kötelező feladatokra. Vezér Mihály hangsúlyozta: bár a szociális kiadások helyi szinten csökkentek, mert bizonyos ellátási formákat az állam vesz át, összességében nem változik az erre a területre jutó támogatás. Százhalombatta polgármestere fontos célnak nevezte, hogy megőrizzék a közszolgáltatások és a városüzemeltetés színvonalát, az idősek és a rászorulók iránti szolidaritást, valamint a hosszú távon is fenntartható kiegyensúlyozott gazdálkodást.
A szűkösebb pénzügyi lehetőségek ellenére, minden terülten megmarad a megszokott ellátási színvonal Százhalombattán – tájékoztatta a Lakihegy Rádiót Nagy Balázs, helyi fideszes képviselő, miután egyhangúlag elfogadta a képviselő - testület az idei költségvetést. A pénzügyi bizottság elnöke hangsúlyozta: egyensúlyban van a hét milliárd forintos büdzsé, amelyet év közben is tartani szeretnének. Hozzátette: az önként vállalt feladatokra, mintegy négy milliárd forintot költ Százhalombatta, amely biztosítja az eddigi magas színvonalú lakossági ellátást.
Nem várható visszaesés a sport és a közbiztonság területén Százhalombattán a takarékos gazdálkodás ellenére – mondta el a Lakihegy Rádiónak Szalai Attila független helyi képviselő, a költségvetés elfogadása után. A sportbizottság elnökhelyettese kiemelte: bár a tavalyi 114 millió helyett, 94 millió forintra csökkent a sportkeret, az egyesületek számíthatnak szövetségi és vállalkozói támogatásra is, így nem romlik a színvonal. A közbiztonságra is kevesebbet pénz jut idén, így csökkenhet a szabadidős járőrök létszáma, ezt azonban a polgárőrök és közterület-felügyelők nagyobb arányú bevonásával kompenzálják majd, valamint fejlesztik a kamerarendszert – mondta el Szalai Attila független százhalombattai képviselő.
Megszólaló: Vezér Mihály, Nagy Balázs, Szalai Attila
 
 
 
 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink