Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. április. 20. péntek van, Konrád, Tivadar napja.


Két keréken az M1-es alatt

2017, június 6 - 17:59

A Lakihegy Rádió sporthírei röviden.

Autópálya alatt is kerekezhetnek. Alagutat építenek az M1-es autópálya alatt az Etyektől Bicskén keresztül Tarjánba tartó kerékpárútnak - közölte a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács. Az alagutat speciális technológiával, úgynevezett átsajtolásos eljárással építik, vagyis az előre legyártott vasbeton alagút bizonyos elemeit átpréselik az autópálya töltésén anélkül, hogy annak szerkezetében bármilyen változást okoznának. A bicikliút  3,7 milliárd forintos állami forrásból épül. 

Az összes magyar élversenyző rajthoz áll a 122. atlétikai országos bajnokságon, Székesfehérváron - írta az MTI. A mai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint minden riói olimpikon indul. A klasszis női hétpróbázók, Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi 3-3 számot vállaltak, de a legjobb magyar dobóatléták is versenyeznek. A 34 egyéni számra és a 2-2 váltóversenyre 580 nevezés érkezett, a legnépesebb mezőny a férfiak 100 méteres síkfutásában lesz, ahol 35-en indulnak.    

A szerb Marko Nikolic lett a Videoton FC labdarúgócsapatának vezetőedzője - közölte a klub, honlapján.  A 37 éves szakvezető szerződése két szezonra szól székesfehérvári klubnál. Marko Nikolic egy sérülés miatt fiatalon befejezte játékos-pályafutását, és már a harmincadik születésnapja előtt bemutatkozott vezetőedzőként a szerb élvonalban. Irányította az FK Rad, a Vojvodina, a Partizan Beograd és a szlovén Olimpija Ljubljana együttesét. Az előző idényben a Partizannal bajnokságot és kupát nyert Szerbiában.

 

Illusztráció forrása:  mechulmuharrir.blogspot.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!