Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. október. 18. csütörtök van, Lukács napja.


Két győzelem

2017, november 8 - 17:57

A Lakihegy Rádió sporthírei röviden.

Remekelnek a magyarok a budapesti kick-boksz vb-n. Nehezen indult be, de végül legyűrte török ellenfelét szerdai nyitómeccsén a világ- és Európa-bajnok Görbics Gábor. Bár az első két menetet egyaránt hátrányban kezdte meg a török Unay Galip ellen, a végére magabiztosan visszahozta a meccset, rutingyőzelemmel indítva ezzel a hazai vb-t. Másik világbajnokunk, az egyébként szigetszentmiklósi Habash Antoine már sokkal egyértelműbb mérkőzésen diadalmaskodott késő délután, gyakorlatilag agyonverte izraeli ellenfelét, Arie Yehouda Levyt, így az ő éremszerzésében is tovább reménykedhetünk!

Törölték a 2016-os Európa-bajnokságon 1000 méteres távon ezüstérmet szerző Dombvári Bence, Hufnágel Tibor férfi kajak páros eredményét, miután Dombváriról néhány héttel a verseny után kiderült, hogy doppingolt. Az eset után a magyar szövetség két évre eltiltotta a vétkes sportolót stanozolol használata miatt, de az európai szövetség (ECA) csak most döntött az eredmények törléséről. A Dombvári, Hufnágel páros a német Max Hoff, Marcus Gross egység mögött lett második az 1000 méteres távon, a harmadik helyre a szerb Marko Tomicsevics, Milenko Zorics duó ért be. Most a szerbek kapják meg a magyar párostól elvett ezüstérmet, míg a harmadik helyezett az eredetileg negyedikként végző fehérorosz Pavel Miadzvedzeu és Aleh Jurenja lett.

Remekül helytállt a NEKA fiú kézilabda csapata a felnőtt Magyar Kupa harmadik fordulójában a tavalyi bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya ellen. A balatonbogláriak méltó ellenfelei voltak a vendégeknek, akik 32-23-as győzelmükkel továbbjutottak.

kép: ellenfelem.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!