Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 24. szerda György napja van.
Indul az úszók programja
Elválasztó
Hírek » Sport » Indul az úszók programja
Elválasztó

A Lakihegy Rádió sporthírei.

Bronzérmet nyert a párbajtőröző Rédli András szombaton a lipcsei vívó-világbajnokságon. A csapatban olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok 33 éves Rédli a magyar küldöttség második érmét szerezte azután, hogy pénteken a kardozó Szatmári András győzött.
Ma megkezdődik a vizes világbajnokság klasszikus úszóprogramja, máris medencébe ugrik többek között Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Gyurta Dániel és Cseh László. Délelőtt az elődöntőket tartják, délután pedig néhány számban már a döntőt is megrendezik. A férfiak vízilabdatornáján pedig kezdetét veszi a helyosztó mérkőzések szakasza a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában.
A várakozásoknak megfelelően a kanadai együttes lesz hétfőn a magyar női vízilabda-válogatott ellenfele a nyolc között a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabda-tornáján. A tengerentúli csapat a negyeddöntőbe jutásért vívott szombati vb-mérkőzésen kiütéses, 16-3 arányú győzelmet aratott az új-zélandi együttes felett. Az orosz válogatott is biztosította a helyét a legjobb nyolc között, miután szombaton kemény mérkőzésen, 11-10-re legyőzte a holland csapatot. Az oroszok hétfőn az olaszokkal játszanak a negyeddöntőben. A hollandok óvást nyújtottak be a találkozó után, ennek oka egy vitatott orosz időkérés. Spanyolország válogatottja is biztosította a helyét a legjobb nyolc között, miután 13-5-re verte a kínaiakat. A spanyolok hétfőn a görögökkel játszanak majd a negyeddöntőben. Az ausztrálok a franciák elleni kiütéses, 16-2 arányú szombati győzelmükkel biztosították a helyüket a legjobb nyolc között a vizes világbajnokság női vízilabda-tornáján. Hétfőn az amerikaiakkal játszanak majd a negyeddöntőben. 
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata jogosan és megérdemelten lett első csoportjában a hazai rendezésű vizes világbajnokságon az olaszokat, az ausztrálokat és a franciákat megelőzve. Märcz Tamás a csoportküzdelmek tegnapi zárulta után beszélt arról, hogy a vb nyitószakaszában elért sikerhez nagyban hozzájárult a szurkolók biztatása, de szerinte az út folytatása sem lesz könnyebb. A keddi negyeddöntős csatát a mai spanyol-orosz mérkőzés győztesével vívja a gárda.
A 2009-es győztes brit Thomas Daley nyerte a férfi toronyugrás szombati döntőjét a budapesti vizes világbajnokságon. A második helyen a kínai Csen Aj-szen, a harmadikon a szintén kínai Jang Csi-an zárt. A szám magyar indulója, Somhegyi Krisztián már a pénteki selejtezőben befejezte a szereplését, ott a 27. helyen végzett.
Az orosz Alekszandr Malcev, Mihaela Kalancsa duó nyerte a vegyes párosok szabad gyakorlat versenyét a vizes világbajnokság szombati versenynapján, a Városligetben. Ez volt az utolsó szinkronúszó szám a vb-n.  Másodikként az olaszok, harmadikként pedig az amerikaiak kettőse zárt. 
Kínai páros győzött tegnap a vizes világbajnokság vegyes szinkronműugrás számában. A Vang Han, Li Cseng duó egy brit és egy kanadai kettőst megelőzve állhatott a dobogó tetejére a műugróversenyek zárónapján, a Duna Arénában. Vang Han 2015-ben, Kazanyban is győzött az akkor debütáló számban, de más párral.
A szombati versenynap után is Kína vezeti a magyarországi vizes világbajnokság éremtáblázatát. Az ázsiai ország sportolói eddig 20 érmet, 9 aranyat, 9 ezüstöt és 2 bronzot szereztek. A második helyen az oroszok állnak összesen 14, köztük 8 arany és 3-3 ezüst, valamint bronzéremmel. A harmadikak a franciák 5 arany, 1 ezüst és 1 bronz, vagyis összesen hét éremmel. Az olaszok ugyan 9 érmet szereztek, de a negyedik helyre szorultak, mert ebből csak egy arany.
Újabb négy évig az uruguayi Julio C. Maglione irányítja a vizes sportok világszervezetét, a FINA-t, miután a budapesti kongresszuson 258-77 arányban győzött az elnökválasztáson az olasz Paolo Barellivel szemben. A kongresszus jóváhagyta a 24-ről 25 fősre bővült új vezetőség összetételét is. Ennek értelmében a 2009 óta a testületben tevékenykedő Gyárfás Tamás újabb négy éven át a FINA vezérkarának tagja lesz. 
kép: MTI

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Witzing Tüzépker fantasztikus árakkal vár!

Nagy tavaszi térkővásár egész márciusban a Witzing Tüzépkerben!

Ismerős márkák, varázslatos kínálat, mesebeli árak: Kedvező árú térkövek már 3490.-Ft -tól!

Viastein, Leier, Semmelrock, Beton+, SW, Molnárbeton és Barabás téglakő márkákból válogathatsz, most hihetetlen árakon!

Megtalálsz minket Dunaharasztin, Dabason, Érden, Budapesten, Gyálon és Adonyban!

További információ: wtuzep.hu

Minőség, megbízhatóság, Witzing

https://wtuzep.hu/

 

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Professzionális fogászati ellátás már 25 éve!

Implantátum, fogpótlás, esztétikai fogászati ellátások, fogszabályozás.

Megtalál minket Szigethalmon, a Mű út és a Homok utca sarkán, a Sarokvilla épületében.

www.sarokvilla.hu

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink