Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. szeptember. 20. csütörtök van, Friderika napja.


Hozzánk jöhet a VB

2017, október 12 - 17:46

A Lakihegyi Rádió sporthírei röviden.

 

Budapestnek egyre nagyobbak az esélyei arra, hogy 2023-ban az atlétikai világbajnokság rendezője legyen. A korábban lehetségesnek tartott ellenfelei ugyanis nem is pályáznak. A vb helyszíne egy Csepelen felépítendő 40 ezres, majd 15 ezresre visszabontható atlétikai stadion lenne. Bár pályázatot még nem adott be Budapest, már megkezdte a tárgyalásokat a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel. A vb-ről várhatóan 2018 őszén dönt majd a szervezet.

A férfi vízilabda Eurokupában érdekelt mindkét magyar együttes, a Ferencváros és a Miskolc is medencébe ugrik a hétvégén a sorozat második selejtezőkörében. A tét a negyeddöntőbe jutás. Az Eurokupában címvédő FTC a Népligetben játszik, és bár vendéglátóként sem lesz könnyű dolga, minden esélye megvan, hogy a továbblépést jelentő első vagy második helyen végezzen négyesében. A másik selejtezőtorna színhelye a franciaországi Aix-en-Provance, ahol a nemzetközi porondon története során először szereplő Miskolc próbál szerencsét.

Póta Georgina ismét meghívást kapott a női asztaliteniszezők világkupájára, amelyet az idén október 27-e és 29-e között rendeznek a kanadai Markhamben. A nemzetközi szövetség hírlevéből kiderül, hogy miután a világbajnoki címvédő, világranglista-vezető kínai Ting Ning visszalépett, honfitársa, Csu Jü-ling lett az első kiemelt. Vele együtt húsz pingpongos alkotja a mezőnyt. Póta Georgina a világranglista 32. helyezettjeként tizedik kiemeltként vág neki a versenynek.

kép: bbc.co.uk

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!