Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. december. 19. szerda van, Viola napja.


Hosszú az év sportolója

2018, január 12 - 16:33

A Lakihegy Rádió sporthírei röviden.

Megtartották az Év Sportolója Gálát. A Magyar Sportújságírók Szövetsége által szervezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán 2017-ben az egyéni sportágakban a tenisz Davis-kupa-válogatott lett az Év csapata, míg a hagyományos csapatsportokban a Győri Audi ETO KC női kézilabda-együttese végzett az első helyen. Az év női sportolója Hosszú Katinka, az év legjobb edzője pedig a férje, Shane Tusup lett. Az amerikai szakember magyarul mondott köszönetet és egyúttal kért elnézést, amiért nem vette észre, hogy példaképpé kellett volna válnia. Azt mondta, azon lesz, hogy ne csak szakmai teljesítményét tiszteljék. Az év férfi sportolója Baji Balázs lett. Az év férfi fogyatékos sportolójának Osváth Richárdot választották, míg a nők mezőnyéből Krajnyák Zsuzsanna kapta meg a díjat. Az Év fogyatékos csapatának a női kerekesszékes vívóválogatottat választották meg, míg az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzőjének Beliczay Sándort.

 

Nem sikerült a bravúr Piros Zsombornak. A magyar teniszező az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában az amerikai Bjorn Fratangelóval mérkőzött meg és kapott ki tőle 6:3, 6:4-re. 

 

Megszerezte idei első szakaszgyőzelmét a Dakaron Carlos Sainz. A spanyol versenyző négy perccel nyerte meg a szakaszt. Mögötte csapattársa, Stéphane Peterhansel ért célba, ő továbbra is jelentős előnnyel vezet az összetettben. A magyar motorosok közül az erdélyi Gyenes Emanuel már a 30. az összesített állásban. 

 

 

Kép forrása: Friss hírek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!