Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 23. kedd Béla napja van.
Hófúvás és ónos eső
Elválasztó
Hírek » Belföld » Hófúvás és ónos eső
Elválasztó

Senki ne induljon el autóval. Erre kéri a közlekedőket a Katasztrófavédelem. 

Országszerte, de főként az északkeleti megyékben alakultak ki ugyanis magas hótorlaszok, az ónos eső miatt csúsznak az utak és többfelé vezetékeket szakított le az intenzív havazás. Hajdu Márton, a Katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a tűzoltónak néhány óra alatt több mint háromszáz helyre riasztották. Borsodban több útszakasz is járhatatlanná vált. A havazás és hóátfúvások miatt Gesztely és Újharangod, Tiszalúc és Gesztely, Köröm és Tiszalúc, Gelej és Mezőnagymihály, Taktaharkány és Újharangod közötti útszakaszok járhatatlanok. A vonatok is 30-90 perces késéssel közlekednek most Kelet-Magyarországon.
Elakadt, árokba csúszott járművekhez riasztották a tűzoltókat tegnap éjjel. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelem közleménye szerint több helyen átmenetileg nem volt áram és több tanyát nehezen lehet megközelíteni, de elzárt település nincs. A tűzoltók az M3-as autópályán, a 4-es és a 36-os főúton, Nyíregyházán, Szakolyban, Gulács és Jánd között, valamint Nyírbátor és Nyírvasvári között nyújtottak segítséget baleseteknél, amelyekben összesen hárman sérültek meg.
Továbbra is készenlétben állnak a katonák. A honvédelmi tárca közleménye szerint szombat éjjel és vasárnap reggel több árokba csúszott jármű mentésében segítettek az M3-as autópályán és a 4-es főúton. A honvédség a Katasztrófavédelem kérésére készenlétbe helyezte azokat a munkacsoportokat és haditechnikai eszközöket, amelyekkel szükség esetén segíteni tudnak. A hófúvással érintett keleti megyékben hét helyszínen látnak el folyamatos készenlétet teherautókkal, lánctalpas eszközökkel, terepjárókkal és helikopterekkel. A budapesti honvédkórház is készenlétben van.
Ismét közlekedhetnek a kamionok az M3-as autópályán. Megszüntették ugyanis a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók közlekedésének tilalmát. Korábban a teherautókat az autópálya 18-as kilométerénél lévő parkolóba terelték és az M31-esről sem hajthattak fel a sztrádára.
Hófúvások nehezítik a közlekedést az északkeleti országrészben. A Magyar Közút arra kér mindenkit, hogy autóval most ne induljon útnak. Főleg Boros-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Hajdú-Bihar megye útjai nehezen járhatók. Itt a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoznak a közútkezelők. Az összes bevethető munkagép az utak tisztításán dolgozik, még az ország más részeiről is küldtek hókotrókat és embereket. Reggel mintegy félezer munkagép dolgozott az utakon és tegnap óta csaknem kilencezer tonna sót szórtak ki az utakra. Ennek ellenére Miskolctól keletre több mellékút csak nehezen járható, és a 38-as főút egy szakaszán is hófúvás nehezíti a közlekedést, de az M3-ason sem zavartalan a forgalom. Ott is a viharos szél és a havazás nehezíti a közlekedést.
Több tízezer fogyasztónál nincs áram Kelet-Magyarországon a rendkívüli időjárás miatt. Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer háztartásban szünetel a szolgáltatás a Debrecen-Berettyóújfalu-Püspökladány háromszögben. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Tiszaföldvár, Mezőtúr, Karcag, Öcsöd, Túrkeve és Törökszentmiklós térségében mintegy 15 ezer háztartásban nincs áram. Jellemzően azért, mert a jegesedés miatt leszakadtak a vezetékek, vagy eltörtek a villanyoszlopok. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák javításán.
Akadozik a vonatközlekedés is a keleti országrészben. Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között sem járnak a vonatok feljegesedés miatt, a Debrecen-Tiszalök vonalon pedig hótorlasz akadályozza vonatközlekedést Hajdúnánás és Hajdúdorog között. A Mávinform közleménye szerint a keleti országrészben legalább 30, de akár 120 percet is késhetnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalakon.
Kárpátalján sem jobb a helyzet. Az erős szél és havazás miatt reggel a térség 81 településén teljesen vagy részben szünetelt az áramszolgáltatás, és akadozott a közlekedés a megye útjain. Az áramkimadadásokat az erős szél és az elektromos vezetékekre dőlt fák okozták. Az erős havazás fennakadásokat okoz a közlekedésben is. A Kárpátok négy hágója nehezen járható, a kamionok közlekedését felfüggesztették. 
kép: blikk.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

A Witzing Tüzépker fantasztikus árakkal vár!

Nagy tavaszi térkővásár egész márciusban a Witzing Tüzépkerben!

Ismerős márkák, varázslatos kínálat, mesebeli árak: Kedvező árú térkövek már 3490.-Ft -tól!

Viastein, Leier, Semmelrock, Beton+, SW, Molnárbeton és Barabás téglakő márkákból válogathatsz, most hihetetlen árakon!

Megtalálsz minket Dunaharasztin, Dabason, Érden, Budapesten, Gyálon és Adonyban!

További információ: wtuzep.hu

Minőség, megbízhatóság, Witzing

https://wtuzep.hu/

 

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink