Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: - Lakihegy FM107
Naptár ikon
2020. január 18. szombat Piroska napja van.
Hamar elkapták
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Hamar elkapták
Elválasztó

Unokázós csalót fogtak a szigetszentmiklósi rendőrökkel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának egyenruhásai együttműködve a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival, két nőt és három férfit hallgattak ki. A nyomozás adatai szerint egy férfi a közelmúltban egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, és a sértett rokonának adta ki magát. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója és beleegyezett a kért összeg átadásába. Ezt követően a férfi másik társával együtt egy gépkocsival megjelent a sértett szigethalmi lakóhelyén, ahol a kicsalt több millió forint készpénzt átvette, majd a helyszínről távoztak. Ezt követően társaival együtt a pénz egy részét a tököli HÉV állomásra vitték, majd ott átadták egy másik férfinek, a megmaradt részt pedig elosztották egymás között. A Pest megyei rendőrök augusztus 8-án a két nőt és a két férfit elfogták, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ötödik társuk pedig feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a gyáli és a szigetcsépi lakosokat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A rendőrök az ügyben tartott kutatások során a kicsalt pénz nagy részét megtalálták és a sértettnek visszaadták. Szoboszlai Zsuzsa alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az eset kapcsán kiemelte, hogy az unokázós csalások elkövetői szinte minden esetben nagyon felkészültek, és rendelkeznek valamilyen információval a családról.A leggyakoribb színlelt ok, hogy az unoka, vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pedig pénzre van szüksége. Megesik, hogy arra hivatkoznak, hogy az unoka, vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni. Szoboszlai Zsuzsa hangsúlyozza, hogy az érintett korosztály figyelmét kampányokkal hívják fel a bajra. Nagyon fontos az ő felkészültségük is, így az, hogy beszéljenek meg családtagjaikkal egy jelszót.

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink