Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 18. csütörtök Andrea napja van.
Fontos a nemzetiségi oktatás
Elválasztó
Hírek » Taksony » Fontos a nemzetiségi oktatás
Elválasztó

A legfontosabb teendő a nemzetiségi köznevelési intézmények fejlesztése 

- ezt mondta Ritter Imre, német nemzetiségi parlamenti képviselő, a Magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke a taksonyi épületenergetikai program múlt heti záróeseményén. A településen több intézmény, köztük a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola újulhatott meg az elmúlt hónapok során. Az intézményre összesen 124 millió forintot fordíthatott a nagyközség a pályázat keretében, melyet az önkormányzat további mintegy 20 millió forinttal egészített ki, így együttesen 140 millió forint jutott a nemzetiségi oktatással foglalkozó intézményre. Ritter Imre köszöntőjében hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy a több nyelven felnevelkedő, széles látókörű fiatalok jelentik a jövőt.  Mint azt a Lakihegy Rádiónak adott interjújában is elmondta: az oktatási, kulturális autonómia megteremtésében nagyot léptek előre. A legnagyobb probléma azonban jelenleg az, hogy óriási a hiány a nemzetiségi pedagógusok között. Ennek megoldására két évvel ezelőtt indult el a nemzetiségi pedagógus program, melynek köszönhetően 10-ről 30 százalékra tudják emelni a pótlékokat. Az óvónőképzésre pedig egy új ösztöndíjprogram indult, melynek keretében 80 ezer forint jár az óvónőképzés idejére és a pályakezdés időszakára. 
Az eseményen ünnepi köszöntőt mondott Pánczél Károly országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottság elnöke is. Pánczél Károly szerint az iskola fejlesztése fontos szempont lehet egy gyermekvállalás előtt álló fiatal pár esetében. A kormány törekvéseinek köszönhetően nőtt a gyermekvállalási kedv az elmúlt években, amely az adórendszerben történő támogatásokkal, a családtámogatással, a CSOK-kal és egyéb más támogatásokkal valósulhatott meg. Mindemellett a legfontosabb szempont a fiatalok számára a megfelelő intézményhálózat megléte. 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink