Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: WES - Alane
Naptár ikon
2020. április 07. kedd Herman napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: 14-15 óráig Retro óra Lakihegy Rádió
Fejlesztésekre fordítják a kötbér összegét
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Fejlesztésekre fordítják a kötbér összegét
Elválasztó

Felhajtó ág helyett, utakat és járdákat építenek.

 A szigetszentmiklósi önkormányzat a Sziget Industrial Ingatlanfejlesztő Alappal kötött szerződést 2018-ban, amely jelentős közlekedési fejlesztéseket vállalt a településen. A többi között ennek keretében valósul meg az új, harmadik M0 csomópont is. A képviselő-testület a napokban tartott ülésén tárgyalt a több ütemből álló beruházásról. A kivitelező által vállalt felhajtó ág, amelyet a Csepeli úti körforgalomtól az M0-ás autóút M5-ös felé vezető oldalára csatlakozva építettek volna, nem valósult meg. A szerződés szerinti határidő lejárt, így a testület a 100 millió forintos kötbér kifizetését kéri a fejlesztőtől. Nagy János polgármester elmondta, hogy ha a városvezetés nem élne a lehetőséggel, akkor felhajtó és pénz sem lenne. Hozzátette: a kivitelező saját hibáján kívül eső okból nem építette meg határidőre az ágat - a Magyar Közút ugyanis nem engedélyezte a munkálatokat. 
„A fejlesztő az idén megépíti viszont az új M0 csomópont déli oldali le- és felhajtóját, valamint a Csepel-szigeti gerincúton a csomóponthoz tartozó új körforgalmat, továbbá az M0 északi oldalán már elkészült le- és felhajtókhoz kapcsolódó, még hátralévő új, közvetlen felhajtó ágat is" - olvasható az önkormányzat közösségi oldalán. A képviselő-testület ülésén felvetődött a szerződésmódosítás lehetősége is. Tóth Imre, Fideszes képviselő szerint a módosítással megépülhetett volna a "bypass". Hozzátette azt is, hogy az építéssel jelentős javulás lett volna elérhető a környező utak forgalmán is.  

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink