Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 19. péntek Emma napja van.
Erős a férfiuralom az európai nagyvárosok utcáin
Elválasztó
Hírek » Belföld » Erős a férfiuralom az európai nagyvárosok utcáin
Elválasztó

Erős férfiuralom van az olasz városokban. Az utcák döntő többségét ugyanis is valamilyen ismert férfiról nevezték el, míg az utcatáblák csupán öt százalékán szerepelnek a hölgyek. Tiltakozásuk jeléül az olaszok kampányba kezdtek és ősszel konferenciát tartanak a kérdésben, így hamarosan egyre több városban nevezik el a közterületeket nőkről. Bár Budapesten is erős a férfiuralom a közterek elnevezésében, azért történelmünk legnagyobb nőalakjairól az utcatáblák is megemlékeznek. Az egyetlen magyar királynőről, Mária Teréziáról a Terézváros és például a Teréz körút kapta nevét. Nem királynő, hanem királyné volt például Gizella, Szent István felesége, akiről utat, és Erzsébet, a népszerű Sissi, Ferenc József felesége, akiről Budapesten körutat, teret és hidat is neveztek el. Népszerűek a színésznők is: Jászai Mari, Laborfalvi Róza és Balaha Lujza nevét is közterület őrzi a fővárosban, de tavaly óta Domján Edit utca is van Budapesten.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

Nem kell Olaszországig menned a hamisítatlan itáliai ízekért!

Kóstold meg Te is az ételeiket, házhozszállítással vagy elvitellel!  

facebook.com/MisiKemencéjePizza

https://misikemenceje.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink