Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. október. 18. csütörtök van, Lukács napja.


Éremeső a vb-n

2017, november 11 - 14:04

A Lakihegy Rádió sporthírei röviden.

Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben a budapesti kick-box világbajnokságon. Tegnap a tatamis szabályrendszerek döntőit, valamint a ringes szakágak elődöntőit rendezték meg. A duplázók közül a 18 éves Veres Roland a kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág ma esti döntőjébe is. Busa Gabriella light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában. A csepeli Jároszkievicz Krisztián megszerezte a nyolcadik vb-aranyérmét, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak. Világbajnok lett még pointfightingban a 63 kilogrammos Veres Richárd, valamint a nőknél az 50 kilós Murvai Lívia és a döntőjében technikai fölénnyel győztes +70 kilós Kondár Anna. Kick-lightban nyert vb-aranyérmet az 55 kg-os Hanicz Nelly és a 65 kilós Miskolczi Anett.Bronzérmet szerzett pointfightingban Bálint Zoltán (89 kg) és Rohonczi Jenő (94), light-contactban Zsarkó Dániel Péter (74), kick-lightban Kis Balázs (84), full-contactban Bordás Annamária (56), míg low-kickben Zsiga Melinda (52) és Lehota Krisztina (60). Szombaton a csapatküzdelmeket rendezik a vb-n, emellett további hat magyar lesz érdekelt az egyéni finálékban.

Milák Kristóf nagy csatában győzte le Kenderesi Tamást 200 méter pillangón az úszók százhalombattai rövidpályás országos bajnokságának harmadik, pénteki napján. A vb-ezüstérmes győztes idejével az európai ranglista élére állt, amelyen a második legjobb idő az óriásit hajrázó olimpiai bronzérmes Kenderesié lett. A nap másik slágerszámban, férfi 100 méter gyorson Kozma Dominik bizonyult a leggyorsabbnak. 1500 gyorson Kalmár Ákos, 50 mellen Szilágyi Csaba nyert aranyat. A nőknél 400 gyorson Késely Ajna, 100 vegyesen Jakabos Zsuzsanna, 50 háton az érdi Joó Sára győzött. A váltóversenyekben a győriek remekeltek. A férfiaknál a 4x50, a nőknél a 4x100 méteres versenyt nyerték meg, de a 4x50-es vagyes gyorsváltó döntőjén is ők állhattak a dobogóra.

Bronzérmet szerzett a magyar női párbajtőrcsapat a római kerekesszékes vívó-világbajnokság pénteki versenynapján. A Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi, Fóris Erika alkotta együttes a negyeddöntőben a thaiföldieket verte, majd az elődöntőben kikapott az oroszoktól, végül a harmadik helyért rendezett összecsapáson a lengyeleket győzte le. A magyarok a vasárnapig tartó vb-n eddig hét érmet nyertek. Győzött Krajnyák Zsuzsanna párbajtőrben és tőrben (A sérültségi kategória), valamint Osváth Richárd tőrben (A). Ugyanő kardban második lett, akárcsak Hajmási Éva tőrben (A) és harmadikként zárt Veres Amarilla kardban (A).

kép: MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!