Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. október. 18. csütörtök van, Lukács napja.


Épülnek a stadionok

2017, október 18 - 17:31

A Lakihegyi Rádió sporthírei röviden.

 

December végéig minden stadion elkészül, amelyben mérkőzéseket rendeznek a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Leonyid Sztavickij miniszterhelyettes azt mondta: a létesítmények megépítése a végső szakaszba lépett, mindegyiket át kell adni december végéig, késedelem nélkül. Hozzátette, a hangsúly most már a szükséges dokumentációk előkészítésén van. A világbajnokságot június 14-e és július 15-e között rendezik Oroszország 11 városának 12 stadionjában.

Lehet, hogy kizárják a dánokat a női labdarúgó vb selejtezőiből. Nem játsszák le ugyanis a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő Dánia és Svédország egymás elleni, göteborgi mérkőzését, mert a vendégek nem tudtak megállapodni a játékosok fizetéséről. A Dán Labdarúgó-szövetség közlése szerint hiába kínáltak jóval több pénzt, átszámítva mintegy 190 millió forintot a női csapat versenyeztetésére, ami a fizetések növekedésével is járt volna, a játékosok szakszervezete ezt nem fogadta el, és inkább a sztrájk mellett döntött. A nemzetközi szövetség emiatt akár ki is zárhatja a dánokat a vb-selejtezőkből.

Az elvárt mértékben javul a tornász Berki Krisztián válla, amelyet szeptember 25-én operáltak meg. Jól reagál a beavatkozás utáni gyógytornára, így egyre jobb állapotban van. A 32 éves Berki Krisztián az idén Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Kolozsváron, a montreali világbajnokságon viszont a sérülése miatt nem indult.

kép: 888.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!