Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 19. péntek Emma napja van.
Elfogadták a költségvetést
Elválasztó
Hírek » Taksony » Elfogadták a költségvetést
Elválasztó

Felújításokra, beruházásokra és a civil szervezetekre is jut pénz. 

A taksonyi önkormányzat keddi ülésén fogadta el a nagyközség 2018-ra vonatkozó költségvetését. Mintegy 1,2 milliárd forintos bevételi főösszeggel számolhat a település az idei évben. A felújításokra 245,4 millió forint jut, melynek keretében a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárat korszerűsítik új nyílászárókkal, valamint födém- és homlokzatszigeteléssel. A temető területén szociális helyiségeket kell felújítani az idén. Kreisz László polgármester elmondta: a tájháznak új funkciót képzelt el a testület. Egy kiszolgálóépülettel bővítve a jövőben múzeumként használnák azt.
Kreisz László a fejlesztések kapcsán kiemelt feladatként említette az általános iskola tetőléceinek, valamint a tetőcserepeinek cseréjét. A meglévő értékek fejlesztése mellett legalább annyira fontos a valami újat teremtő beruházások jelenléte is Taksonyban. Ezekre idén 183 millió forintot költ a település - ebből a többi között a Fő út felújításának első lépését a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését kezdik el. Csaknem 3 és fél millió forint jut a játszótérépítésre, valamint a meglévő eszközök pótlására. A 21 helyi civil szervezetet idén több mint 10 millió forinttal támogatta a testület. Kreisz László hangsúlyozta: a lokálpatrióta képviselő-testület olyan büdzsét állított össze, amely jól tükrözi a településvezetés hozzáállását. 

Mp3: 
Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Társaságunkat az Xtaxit azért hoztuk létre, hogy a Szigetszentmiklóson és a környező településeken élőknek, illetve a térségben üzemelő vállalkozásoknak nyújtsunk segítséget egy megbízható, korrekt és színvonalas taxi szolgáltatással. Az Xtaxi csapatával kényelmesen, biztonságosan és pontosan érheti el Ön is az úticélját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat és tapasztalja meg Ön is, hogy nálunk az utasok igényei és elégedettsége a legfontosabb!

https://www.xtaxi.hu/

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink