Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 19. péntek Emma napja van.
Csoportelsők!
Elválasztó
Hírek » Sport » Csoportelsők!
Elválasztó

A Lakihegy Rádió sporthírei.

Négy számban avatnak ma győztest a budapesti vizes világbajnokságon és kiderül a női vízilabdatorna negyeddöntőjének mezőnye is. Magyar szempontból eseménytelen nap lesz a mai, a női vízilabda-válogatottnak csoportgyőztesként ma nem kell játszani. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már délután megtudja, hogy kivel találkozik a hétfői negyeddöntőben, ugyanis Kanada és Új-Zéland találkozójával kezdődik a program, de izgalmasnak ígérkezik a Kína-Spanyolország és a Hollandia-Oroszország találkozó is. Szinkronúszásban és műugrásban két-két döntőt rendeznek ma.
A vb-csoportmérkőzések utolsó körében a magyar férfi vízilabda-válogatott 13-7-re a várakozásnak megfelelően simán legyőzte tegnap a francia együttest a Margitszigeten. A magyar válogatott legjobbja Vámos Márton volt, aki négy gólt lőtt, a csapatkapitány Varga Dénes háromszor talált be.
Az olasz válogatott csak 13-5-re győzte le az ausztrál együttest a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján tegnap a Margitszigeten, így a magyar csapat az élen zárt a B jelű négyesben, és közvetlenül a nyolc közé jutott. A csoportelsőségről az egymás elleni döntetlen miatt a harmadik ausztrálok elleni eredmény döntött: mivel a magyarok 13-3-ra győzték le korábban az ausztrál együttest, így nem kell medencébe szállniuk vasárnap. A negyeddöntőbe jutásért brazil-ausztrál, kazah-olasz, görög-japán és spanyol-orosz összecsapást rendeznek. A magyarok kedden ez utóbbi párharc továbbjutójával találkoznak a nyolc között.
Montenegró a kazahok feletti tegnapi sima 13-5-ös sikerével csoportelsőként zárt a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának A jelű négyesében. A kanadai csapat a brazilok elleni 6-6-os döntetlenével csak a 13-16. helyért folytathatja szereplését. A D csoportban az Egyesült Államok válogatottja ugyan 14-11-re legyőzte az oroszokat, ennek ellenére az utolsó helyen végzett és kiesett. A négyes csoportot a horvátok nyerték, majd az oroszok és japánok következnek. A C csoportban a szerbek végeztek az első helyen, miután 11-6-ra verték a görögöket, akiknek így a második hellyel kell beérni. A harmadik a spanyol, a negyedik pont nélkül a dél-afrikai válogatott lett.
Kettős kínai sikerrel zárult a női műugrók 3 méteres száma a vizes világbajnokság pénteki versenynapján. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, Si Ting-mao óriási fölénnyel nyert a Duna Arénában, a döntő öt sorozatából négyszer az ő ugrását értékelték a legjobbnak a pontozók. A 25 éves sportoló összességében a hatodik világbajnoki aranyérmének örülhetett, a magyar fővárosban pedig a másodiknak. Ezt megelőzően hétfőn szinkronműugrásban végzett az élen.  Mögötte több mint húszpontos hátránnyal honfitársa, Vang Han lett a második, míg harmadikként a kanadai Jennifer Abel zárt.
A magyar nyíltvízi úszók összesen 15 ezer dollár pénzdíjban részesültek a vizes világbajnokságon elért helyezéseik alapján. Az első nyolc részesült pénzdíjban, a magyaroknak pedig a női öt kilométer kivételével minden számban volt versenyzőjük a legjobbak között, amire korábban nem akadt példa. Ennek köszönhetően a pontversenyben hetedik helyen zárt a hazai csapat.
A pénteki versenynap után is Kína vezeti a magyarországi vizes világbajnokság éremtáblázatát. Az ázsiai ország sportolói 16 érmet, 7 aranyat, 8 ezüstöt és 1 bronzot szereztek. A második helyen az oroszok állnak összesen 13, köztük 7 arany, és 3-3 ezüst, valamint bronzéremmel. A harmadikak a franciák 5 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel. Az olaszok ugyan 8 érmet szereztek, de a negyedik helyre szorultak, mert ebből csak egy arany.
A vizes világbajnokság szervezői azt javasolják a szurkolóknak, hogy a vasárnap kezdődő úszóversenyekre tömegközlekedési eszközökkel utazzanak a Duna Arénához. Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó versenyek helyszínének közvetlen közelében nincs lehetőség parkolásra, a Duna Aréna környezetében ugyanakkor sűrített és a versenyprogramhoz igazított menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési eszközök.
Aranyérmet nyert a kardozó Szatmári András pénteken a lipcsei vívó-világbajnokságon, miután a döntőben 15-11-re verte a nemzetközi rangsorban negyedik, dél-koreai Gu Bon Gilt.  A 24 éves Szatmárinak eddig csapatban voltak érmei világversenyekről: vb-n végzett második és harmadik helyen, illetve az idei Eb-n nyert bronzot.
Már az első, pénteki versenynapon két magyar aranyérem született a lengyelországi Wroclawban zajló Világjátékokon. Senánszky Petra esélyeshez méltón győzött a női 50 méteres uszonyos gyorsúszásban. A szegedi Kanyó Dénes a férfi 400 méteres felszíni úszásban szerzett aranyat. További két magyar uszonyosúszó is dobogóra állhatott: férfi 100 méter uszonyos gyorson ezüstérmet nyert Kosina Gergő, míg Varga Krisztina harmadik lett 50 méteres uszonyos gyorsúszásban. A nem olimpiai sportágak jövő vasárnapig tartó seregszemléjén 100 ország közel 4000 sportolója vesz részt. 
kép: MTI

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

ÁLOMFÜRDŐSZOBA ÁLOMÁRON!

Csempék és padlólapok már 1500 Ft-tól,

Laminált padló már 2990 Ft-tól,

Zuhanytálca már 5000 Ft-tól.

Pontos részletek a www.kiarusitas.info

Az alábbi szolgáltatásokkal várjuk ezen a telephelyen:

Értékesítés

Volkswagen, Audi, ŠKODA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

Szerviz

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Haszonjárművek, WeltAuto használt járművek

1238, Budapest, Szentlőrinci út

info@porschem5.hu

+36 1 421 8100

https://www.porschem5.hu/

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink