Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. március 19. kedd József napja van.
Bűnözők kezében a legdrágább anyag
Elválasztó
Hírek » Külföld » Bűnözők kezében a legdrágább anyag
Elválasztó

A világ legdrágább anyagát foglalták le Ankarában. 

A rendőrök a török fővárosban a csempészek elleni akció keretében ellenőriztek egy autót. Az átvizsgálás során 1,4 kiló kaliforniumot találtak. A radioaktív anyagból egy ekkora mennyiség 70 millió dollárt ér, számolt be róla a BBC. Azt, hogy az anyag, hogyan került a bűnözőkhöz, nem lehet tudni. Az erős neutronforrásnak számító kalifornium rendkívül ritka. Természetes körülmények között nem keletkezik és kizárólag az Egyesült Államokban, valamint Oroszországban állítájk elő. A radioaktív anyagot a gyógyászatban, hordozható mérőműszerekben, illetve az atomreaktorokban használják.
 
 
Kép forrása: www.dailysabah.com

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Aktuális moziműsor:

http://nadasdyfilmszinhaz.hu/art/index.php/musor

Márkafüggetlen szakszerviz, Gyári és utángyártott alkatrész, Karosszéria - Fényezés, Vizsgáztatás, Biztosítási ügyintézés.

A társaság elődje 2006-ban hat SEAT márkakereskedő, valamint Volkswagen, $koda és SEAT márkaszerviz összefogásával alapult.
A cég az autókereskedelem kiszámíthatatlansága miatt a szerviztevékenységet kívánta fejleszteni. Márkaszervizként immáron magánszemélyeken túl a flottakezelők igényeinek kiszolgálására is képes volt hangsúlyt fektetni.

Napjainkban ez az összefogás egy olyan társasággá fejlődött, amely az ágazaton belül megkerülhetetlenül, átlagon felüli lehetőségeket teremtett a versenyképesség biztosításával a kereskedelem és szolgáltatás területén egyaránt.

https://autocarma.hu/szigetszentmiklos/

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink